04 / 05 / 2024

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 

Altın fiyatları ile ilgili uzmanların yaptıkları açıklamalar, merakla araştırılıyor. Melda Yücel Kocaalp, gram altın ile ilgili hem tarih hem rakam verdi. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca yatırımcı ve elinde altını olan vatandaş, gram altının hangi yönde seyredeğini merak ediyor, altın ile ilgili uzmanların yaptıkları açıklamalar da yakından takip ediliyor. 

Sunduğu ekonomi programları ve isabetli tahminleri ile tanınan Melda Yücel Kocaalp de gram altın için beklenen bir senaryoyu açıkladı. Kocaalp, bu alanda yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çekti. 

Kocaalp, söz konusu açıklamasında "ONS altın ABD tarım dışı istihdam verisi ile 2.185 dolar ile rekora ulaştı. Gram altın ise dolar desteğini arkasına alıp 2 bin 246 Türk Lirası ile rekora yenisini ekledi. Yani yatırımcıyı enflasyon yine altın mı koruyacak? Ne zaman ki FED faiz düşürecek altın gümüş daha da parlayacak. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerem Powell’in bankanın bu sene faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini yinelemesinin ardından bir de üzerine gelen tarım dışı verisiyle ONS altın 4. Gününde de üst üste rekora imza attı" ifadelerini kullandı. 

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Melda Yücel Kocaalp, altın yatırımcısının sabırlı olduğunu da söyledi. ABD’de resesyon başlıyor diye ekonomistlerin çizdiği senaryonun bu olduğuna ancak görünen köyün de kılavuz istemediğine dikkat çeken Kocaalp, "Altın bu sene düşse de çıksa da hani zikzaklar çizse de uzun vadede altın altındır. Altın kazandırır. Altın yatırımcısı sabırlıdır. Mart ayına kadar da sabretti. Mart ayı altın için çok iyi oldu. Uzun zamandır beklenen o sert yükseliş geldi" ddi. 

Kocaalp, bu haftaya bakıldığında gram altının 2 bin 246 lirayı aştığına, bu şekilde gram altının yüzde 9 değer kazanmış olduğuna dikkat çekti. 

Kara bulutların dağıldığına da vurgu yapan Melda Yücel Kocaalp, "Son hareketlilik altın fiyatı öngörülerinde de kara bulutları dağıtıyor aslında. İNG daha önce altın için riskler çoğalıyor demişti. Bende aktarmıştım sizlere. Son artışların ardından tahminimiz riske girdi mesajı vermişti. FED için zaten Haziran'da faiz indirir tahminleri de mevcuttu. Tahminlerde de çok bir oynama yok aslında" açıklamasına bulundu. 

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 

Melda Yücel Kocaalp, altının yaz aylarında parlayabileceğini dile getirdi ve "Dolar en iyimser tahminle yıl sonu 42 TL’yi görürse vadeli işlemler piyasasında dolar kuru için sene sonu 43 TL baz alınıyor" diye konuştu. 

Gram altının bu tabloda sene sonunda 3 bin 240 Türk Lirası'na çıktığına dikkat çeken Kocaalp, "Yani ne kadar yüzde 47 yükseliyor. Tabi ki daha düşükte kalabilir. Ancak bu seviyelere ulaşması kuvvetle muhtemel. Çok olası. Eğer bu gerçekleşirse 10 ayda yüzde 40 getiri sunulur" diye konuştu. 

Kocaalp, hiçbir yükselişin sonsuza dek sürmeyeceğinin altını çizerek açıklamasını tamamladı. 

Kiralar bu şekilde düşer: 1 yıldan sonra ev sahibi kontratı feshedebilmeli!

Emekliye seyyanen zam var mı? 'En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak' dendi! Emekliler dikkat!

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!


 


Geri Dön