11 / 05 / 2024

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.



Suudi Aramco'dan bir heyetin Ankara'ya gelmesinin de üzerine konuşan Eren, iki gün boyunca yapılan toplantılarda Suudi Arabistan'ın yılda 50 milyar dolarlık yatırım hacmi olduğunu öğrendiklerini söyledi. Ayrıca, Suudi Aramco yetkililerinin, uzak doğu ülkeleriyle yaptıkları işlerde Türk müteahhitlerinin verimliliğini takdir ettiklerini belirtti.

Eren, Suudi Arabistan'daki potansiyel projeler hakkında da umutlu konuştu ve yılın ikinci yarısında Suudi Arabistan ile iş sözleşmelerini görüşmeye başlamayı umduklarını dile getirdi. Ayrıca, Afrika ve Irak'taki projeleri BAE finansmanıyla gerçekleştirme planlarının olduğunu açıkladı.

MEHMET ERDAL EREN KİMDİR?

M. Erdal Eren, 1951 yılında Bitlis'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladıktan sonra lise eğitimini Diyarbakır'da bitirdi. 1975 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Erdal Eren, 1975 yılında Devlet Su İşleri'nde Proje Kontrol Mühendisi olarak çalışma hayatına başladı. Daha sonra MNG Şirketler Grubu'nda şantiye şefi, proje müdürü ve genel müdür olarak görev yaptı. NUROL İnşaat firmasında ise genel müdür olarak sorumluluk üstlendi.

2002-2004 döneminde inşaat sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekilliği görevini üstlenen M. Erdal Eren, 2004-2011 yılları arasında TMB Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan Yardımcısı, 2004-2014 yıllarında ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Sektör Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda 2011-2021 yılları arasında TMB Yüksek Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü.

1996 yılından beri GÖÇAY İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Erdal Eren, 30 Mart 2021 tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Eren, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Üyesi ve Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'dır.

Erdal Eren, anadili Türkçenin yanı sıra İngilizceyi de akıcı bir şekilde bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yakıt harcamalarında büyük tasarruf fırsatı! Halkbank'tan 90 TL hediye kampanyası!
Haziran ayının en hızlı orta segment android telefonları!
İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Hemen buraya bakın...
Xiaomi Mix Fold 3 katlanabilir telefonun heyecan verici özellikleri ortaya çıktı!

Geri Dön