18 / 05 / 2024

Türk projeleri Bayrak Bayramı'yla hizmette

Türk projeleri Bayrak Bayramı'yla hizmette

Türkmenistan'da Bayrak Bayramı ülke genelinde coşkulu törenlerle kutlanmaya başlandı. Ülkede faaliyet gösteren Türk şirketleri de tamamladıkları projelerini törenle hizmete sunuyor.



Efor İnşaat şirketinin Dışişleri Bakanlığı çalışanları için yaptığı konutun açılış törenine, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov da katıldı. 17 milyon dolara mal olan 72 daireli konutun açılışını yapan Berdimuhamedov, devletin esas amacının, halkına müreffeh bir yaşam sunmak olduğunu söyledi. Belda İnşaat şirketi de başkent Aşkabat'ın tarihi tren garının
restorasyonunu tamamlayarak, bugün açılış yaptı. Öte yandan Bağımsızlık Bayramı'ndan sonra en önemli gün kabul edilen 19 Şubat Bayrak Bayramının resmi kutlamaları Ruhiyat Köşkünde düzenlenen konserle başladı. Yaklaşık 4 bin kişilik salonda verilen konseri Berdimuhamedov da izledi. Programa ülkenin tanınmış sanatçıları ve folklor ekipleri katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren konserde Kerim Kurbanaliyev, Laçin Mammedova, Gülşat Kurdova, Annkuli Muratdurdiyev gibi tanınmış sanatçılar Türkmen bayrağını konu alan eserleri seslendirdiler. Ayrıca uluslararası alanda ödül alan folklor ekipleri gösteriler sundu. Renkli geçen konserde tiyatro sanatçıları da bayrak konulu müzikal oyunu sahnelediler. Kutlamalar Olimpiyat Stadyumunda devam etti. Stadyumdaki kutlamaları yaklaşık 30 bin kişi izlerken, ülkenin 5 eyaletinden gelen folklor ekipleri kendi yörelerine özgü gösteriler sundu. Milli marşın okunmasından sonra statta dev Türkmen bayrağı açıldı. Kutlamalar akşam da havai fişek gösterileri ile devam edecek. Türkmenistan, bağımsızlığının ilk yıllarından itibaren Türkmen bayrağının kabul edildiği 19 Şubatı Bayrak Bayramı olarak coşkulu törenlerle kutluyor.

Geri Dön