29 / 04 / 2024

Türk Telekom E4 akıllı ev telefonunu tanıttı!

Türk Telekom E4 akıllı ev telefonunu tanıttı!

Türk Telekom, yeni ürünü E4 ile ev telefonlarını akıllı telefona çeviriyor. Bu ürün ile sabit hattan internete girmek, televizyon seyretmek, oyun oynamak, müzik dinlemek ve sosyal ağlara bağlanmak mümkün....



Türk Telekom, yeni ürünü E4 ile ev telefonlarını akıllı telefona çeviriyor. Bu ürün ile sabit hattan internete girmek, televizyon seyretmek, oyun oynamak, müzik dinlemek ve sosyal ağlara bağlanmak mümkün. Android Jelly Bean işletim sistemli akıllı ev telefonunu kullananlar, web ortamına girerek maillerini okuyabildiği gibi Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara da bağlanabiliyor. 


Aralık ayı itibari ile satışa sunulacak E4’ün tanıtım toplantısı Türk Telekom’un Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz ve Bireysel Müşteri Başkanı Ali Yılmaz’ın katılımı ile yapıldı. Toplantıda Türk Telekom’un yatırımlarına işaret eden Yılmaz, “Yatırımlarda açık ara öndeyiz. 7 senede 13 milyar lirayı aşan bir yatırımımız var. Bunun meyvelerini alıyoruz. Şu an 13,7 milyon sabit erişim hattımız, 7,2 milyon geniş bant internet abonemiz, 214 bin kilometre fiber altyapımız var.” açıklamalarını yaptı. 


Akıllı aygıtların tamamının online olduğunu, ‘akıllı ev’, ‘akıllı bina’ ve ‘akıllı şehir’e yönelimin arttığını ifade eden Yılmaz, bu etmenlerin yatırımlarında önemli rol oynadığını vurguladı. Şu aşamada Türk Telekom’un yeni ürünü E4’ü müşterileri ile buluşturacaklarını bildiren Yılmaz, “Ev telefonunda devrim yapıyoruz. 1 sene evvel düğmeye bastık. Araştırmalar ortaya koyuyor ki ev telefonu ülkemiz için halen önemli ürünler. Senede 1 milyon ev telefonu satılıyor. Biz de bunu biliyor, görüyor ev telefonlarını akıllı yapıyoruz.” dedi. Türk Telekom CEO’su, E4’ün Android ve Dect uygulamalarını bir araya getirdiğine temas etti.


“DİGİTURK İÇİN OLUMLU YANIT ALAMADIK“


Toplantıda Digiturk ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorulan Tahsin Yılmaz, şu cevabı verdi:


“İçerik ve içeriklerin sunulma yöntemleri bakımından televizyon bizim için önemli. Grup olarak stratejik hedeflerimizi yakalamak anlamında kararlı şekilde ilerliyoruz. Stratejik planlarda yenilik yok. Biz, Digiturk için bağlayıcı olmayan bir teklif sunduk, onun bir süresi vardı. O sürede olumlu yanıt alamadık. İlki nihai teklif sunulması için dataroom dediğimiz verilerin bir şekilde açılması gerekir ki orada inceleme yapılsın, teklif oluşturulsun. Bizim için dataroom açılmadı. Yani bu sürecin sahibi biz değiliz. Biz süreci gözlemliyoruz. Stratejik planları hayata geçirmek için takip ediyoruz.“


Akıllı ev telefonu ile ilgili detayları aktaran Türk Telekom Bireysel Müşteri Başkanı Ali Yılmaz ise ürünün şık ve kullanımının kolay olduğunu dile getirdi. E4’ün Türkiye’den mühendislerce tasarlandığını anlatan Yılmaz, üründe Android 4.2.2 Jelly Bean sistemi, 4'' TFT LCD ekran, ilave olarak Wi-Fi bağlantısı ile internet bulunduğunu söyledi. Akıllı ev telefonunun pek çok uygulamayı içerdiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: 


“Akttar diye bir uygulamamız var. Cep telefonundan rehberi alıyor ev telefonuna aktarıyor. Bu bütün işletim sistemleri ile uyumlu. Çocuklara da hitap ediyoruz. Çocuklar oyunu seviyor. Onlar için oyun uygulamamız var. Eğitici oyunlarımız bulunuyor. Malum Android’de milyarlarca oyun var. Bunların tamamını çocukların E4’ten oynamaları mümkün. Akıllı ev telefonu; Geçitt, Tivibu, Wirofon, TTNET Müzik, Bulut Deposu, Bulut Rehberi’ne erişmeye olanak tanıyor. Bulut Depo, dosyaları; Bulut Rehber önemli rehberleri saklayıp geri geri alıp kullanma imkânı sunuyor. Yine Yardım Rehberi hizmetimiz var. İtfaiye, ambulans, polis imdat gibi acil numaralar butonu; en yakın hastane, taksi arama, su siparişleri ve 118 18 bilinmeyen numaralar butonları ihtiva ediyor." 


Ali Yılmaz, akıllı ev telefonunda müşteriler için iki fiyat seçeneği bulunduğundan söz ederken, “İlki, Ev Avantaj Dört Dörtlük ek tarifesi kullananlara sunduğumuz ‘Eskiyi getir, akıllıyı götür!’ kampanyası. Bu kampanyayla eski ev telefonunu alıyoruz ve müşterilerimizi 24 ay taahhüt ile ayda sadece 2 liraya akıllı telefon E4 maliki yapıyoruz. Ayrıca her yöne 1.000 dakika bedelsiz arama hakkı veriyoruz. İkinci teklifimizle; diğer tüm tarifeleri kullanan müşterilerimiz 24 ay taahhüt verdiklerinde, kullandıkları pakete ek olarak ayda 12 lira daha ödeyerek akıllı ev telefonu elde edecek ve akşam 7’den sabah 7’ye her yöne bedelsiz arama yapabilecek.” dedi.


E4’ün teknik donanımları şöyle: 


• Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi

• 4” TFT LCD ekran (800 X 480 pixel)

• 126mm x 65mm x 11mm 

• Capacitive Multi Touch (5 Parmak)

• 1.3 Ghz ARM İşlemci

• Harici baz istasyonu

• Wi-Fi bağlantı ile internet (802.11 b/g/n)

• 3.5mm kulaklık çıkışı

• Micro USB 2.0

• Micro SD kart girişi (32GB’a kadar arttırılabilir hafıza)

• Ön yüzde VGA Kamera 

• Bluetooth (4.0) ve AkTTar ile cep telefonundan rehber senkronizasyonu 

• FM Radyo, E Mail, Ses kaydı

• Video oynatıcı

• Saat, alarm, takvim


Cihan


Geri Dön