29 / 04 / 2024

Türk Telekom ilk entegre akıllı şehir projesini Karaman'da uyguluyor!

Türk Telekom ilk entegre akıllı şehir projesini Karaman'da uyguluyor!

Türkiye’nin ilk entegre akıllı şehir projesini Karaman’da hayata geçiren Türk Telekom Grubu ‘Akıllı KenTT’ çözümlerini diğer illerde de uygulamaya başladı.



Bir yandan hayatı kolaylaştırırken, bir yandan da tüketimi ve maliyetleri azaltan ‘Akıllı KenTT’ uygulamaları 7 ilde daha enerji tasarrufu, akıllı güvenlik sistemleri, internet servisi, trafik ve park çözümleri gibi pek çok konuda önemli kazançlar sağlıyor. Ankara, Bursa, Mersin, Gaziantep, Tokat, Çorum ve Bolu’da yerel yönetimler altyapısı Türk Telekom Grubu tarafından sağlanan ‘Akıllı KenTT’ uygulamalarından faydalanmaya devam ediyor.


Türkiye’de öncü durumdayız

Dijitalleşme adımlarını, kamu hizmetlerine ve şehir hayatına taşıyarak, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Türk Telekom Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun “Akıllı Şehir’in olmazsa olmazı fiber altyapı. Türk Telekom Grubu olarak Türkiye’nin her köşesine ulaşan 194 bin kilometrelik fiber ağımızla öncü konumdayız ve akıllı şehir teknolojisini tüm Türkiye ile buluşturmaya hazırız” dedi.


 


Star 


Geri Dön