29 / 04 / 2024

Türk Telekom internet hızını arttırıyor!

Türk Telekom internet hızını arttırıyor!

Türk Telekom ve ABD’li Akamai internet hızını iki kat artırmak için el sıkıştı. İnternet kullanıcıları artık sosyal ağlara bağlanmak ve video indirmek için zaman kaybetmeyecek....




Türk Telekom, ABD’li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile işbirliği yaptı. İki şirket arasındaki ortaklığa göre sosyal medya ve video sitelerine erişim hızı ikiye katlanacak.Türkiye’deki internet kullanıcıları iki kat hızlı internet video indirme ve sosyal ağlara bağlanmayla 2014’ün ilk çeyreğinde tanışacak. İnternet hızının iki katına çıkması faturalarda herhangi bir artışa da neden olmayacak. İki şirket arasındaki iş ortaklığının imzaları  Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz ve Akamai Kurucusu ve CEO’su Tom Leighton’ın katılımıyla Londra’da atıldı. Yılmaz, Türkiye’nin dijital dönüşümü için yeni bir adım attıklarını belirterek, internet kullanıcılarının yurtdışı ve yurtiçi kaynaklı içeriklere daha hızlı ulaşacağının altını çizdi. 


7 YILDA 13 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK  


Yılmaz şu anda 7.2 milyon genişbant müşterilerinin bulunduğunu ve fiber yatırımlarla 2.5 milyon müşteriye  minimum 50 megabit internet hızı verdiklerini, bu hızın Akamai işbirliğiyle artacağını dile getirdi. Yılmaz, “Türk Telekom olarak son 7 yılda teknoloji ve altyapıya 13 milyar TL yatırım yaptık. 2013’ün 9 ayında 1.4 milyar TL yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu. 


TELEKOM'A DESTEK İÇİN İSTANBUL'A OFİS AÇACAK


AKAMAI CEO’su Tom Leighton da Türk Telekom’u desteklemek için İstanbul’da bir ofis kuracaklarını kaydederek, “Başlattığımız iş ortaklığı iki şirkete de geniş ufuklar açacak. Bulut ve ağ optimizasyon çözümleri alanına yenilikler getirebiliriz” dedi.


141 BİN SUNUCUYLA HACKERLARIN DÜŞMANI


Tüm dünyadaki web trafiğinin yüzde 15-30’unu taşıyan Akamai, web trafiğini 141 binin üzerinde sunucuya yönlendiriyor. Akamai, söz konusu olabilecek olası ‘hacker’ saldırılarına karşı da ek güvenlik avantajları barındırıyor.


Ayfer Arslan/Akşam


  



Geri Dön