17 / 05 / 2024

Türk Telekom'dan internet ücretlerine dev zam: Ucuza internet kalmadı!

Türk Telekom'dan internet ücretlerine dev zam: Ucuza internet kalmadı!

Türk Telekom'dan internet ücretlerine zam geldi... Gören duyan inanamadı... Hemen bakın...



Firma, bazı hizmetler için talep edilen zam yapma isteklerini BTK tarafından yasal incelemelerden geçirildikten sonra onay aldı. Referans IP seviyelerinde veri akış erişimi tarifelerinde de yeni fiyatlar yayınlayan Türk Telekom, kendi altyapısı üzerinden sağlanan sabit geniş bant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında da artışa gitti.

Türk Telekom, bireysel abone arıza ücretini 14 TL’den 270,21 TL’ye (Arıza Türk Telekom kaynaklı değilse servis sağlayıcıdan istenen ücret), aktivasyon ücretini 21,80 TL’den 250,90 TL’ye, Devre hazırlama ücretini 5,64 TL’den 30,83 TL’ye, yerinde kurulum ücretini 43,52 TL’den 301,54 TL’ye yükseltdi. Ayrıca sabit geniş bant internet birim fiyatını da son bir yıl içerisinde 3,96 TL’den 8,14 TL’ye çıkarmıştır. Port ücretlerinde de yaklaşık yüzde 70 artış yapıldı.

Türk Telekom'dan kara haber! İnternet tarifelerine yüzde 38 zam geldi!

Bu zamla birlikte Türk Telekom aboneleri, internet hizmetlerine daha yüksek ücretler ödemek durumunda kaldı. Firmadan yapılan açıklamaya göre, bu zamların gerekli olduğu ve altyapı yatırımlarının devamı için yapıldığı belirtildi.

Ancak, tüketiciler arasında bu fiyat artışlarına yönelik olumsuz tepkilerin olduğu gözlemlenmektedir. Aboneler, internet hizmetlerine ödeyecekleri daha yüksek ücretlerin yanı sıra diğer hizmetlerde de ciddi artışlar yaşanması nedeniyle mağduriyet yaşayabilecekleri endişesini taşımaktadırlar.

Türk Telekom'un bu zam kararlarıyla ilgili gelecek süreçte nasıl bir yol izleyeceği ve tüketicilerin tepkilerine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olarak takip edilmektedir. Ancak, zam yapılan fiyatların bireysel ve kurumsal müşteriler arasında tartışmaları beraberinde getireceği aşikârdır.

SONDAKİKA! Az önce deprem mi oldu? En son ne zaman, nerede deprem oldu? 22 Temmuz 2023 son dakika deprem!
Altınınız yoksa bile hemen bakın, fiyatı gören inanamadı! 22 Temmuz 2023 son dakika güncel altın fiyatları!
Döviz kurlarında fırtına esti! 22 Temmuz 2023 Cumartesi dolar, euro ve sterlin kaç TL? Hemen buraya bakın!
Adnan Bali kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? İşte Adnan Bali'nin hayatı!

Geri Dön