29 / 04 / 2024

Türk Tur, üç Magic Life otelini 145 milyon dolara satın aldı!

Türk Tur, üç Magic Life otelini 145 milyon dolara satın aldı!

Ankara merkezli şža-Ra Enerji bünyesindeki Türk Tur, Alman turizm devi TUI'nin satışa çıkardığı üç Magic Life otelini 145 milyon dolara satın aldı. şžirket turizmde büyüyecek



Alman turizm devi TUI'nin satışa çıkarttığı ve 145 milyon dolar değer biçtiği Bodrum, Antalya ve Marmaris'teki dört Magic Life Club'in üçünü satın alan  Ankara  merkezli şžA-RA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı şžadi Türk, turizme iddialı giriyor. Türk Tur isimli bir şirket kuran şžadi Türk, kendi bünyesindeki Art markalı 3 ve 4 yıldızlı otelleri satarak Magic Life'lardan aldığı 5 yıldızlı otellerle yeni bir zincir yaratmayı hedefliyor. şžadi Türk, Magic Life'ın Bodrum Imperial, Marmaris Imperial ve Belek Waterworld tesislerinin yanısıra başka zincirlerden de otel satın almak için görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

5 YILDA 10 BİN YATAK

Türk Tur Turizm Grubu Başkanı Yücel Aclan ise 'Magic Life'tan aldığımız üç tesis 4 bin 500 oda kapasitesine sahip. İlk tesisimizi 2012 yılında açacağız. Sonraki hedefimiz ise yeni satın almalarla birlikte 2015 yılına kadar 10 bin yatak kapasitesine ulaşmak' diye konuştu. şžu anda yeni bir zincir marka oluşturma aşamasında olduklarını kaydeden Aclan, 'İsmini ise henüz belirlemedik' dedi. Tesislerin mülkünü satın aldıklarını söyleyen Aclan, işletmesinin 4 sene boyunca yine Magic Life markasıyla yapılacağını sonra ise kendi markalarını oluşturacaklarını kaydetti. Marmaris ve Bodrum'da 2-3 otelle daha görüştüklerini söyleyen Aclan, otelleri özkaynakla değil krediyle aldıklarını bundan sonraki satın almalarda da kredi kullanacaklarını açıkladı. Aclan, otellere iki sene içinde yapacakları yenileme yatırımlarıyla birlikte toplam yatırım miktarının 200 milyon euroyu bulacağını söyledi.

Art Marmaris oteli satºp hedef büyüttü

şžirketin enerji, inşaat, telekomünikasyon ve çelik konstrüksiyon imalat alanlarında yatırımları bulunuyor. Ankara merkezli Türk Tur Turizm aslında turizme ilk defa yatırım yapmıyor. Marmaris'te 3 ve 4 yıldızlı Art markasıyla otellere sahip olan grup, bu otelleri yakın bir zamanda elden çıkararak turizmde hedef büyüttü. Aclan, 'Hedefimiz 5 yıldızlı markaları bulunduran bir zincir grup olmak. Marmaris'teki tesislerimiz bu hedeflerimizle uyuşmadığı için onları elden çıkarttık' diye konuştu.

İşž GYO DA ALMIşžTI

Türkiye'ye yılda 2 milyon Alman turist getiren turizm devi TUI, Türk turizmci Cem Kınay ile Oğuz Serim'den 2005'te satın alıp bünyesine dahil ettiği Magic Life zincirinin 4 otelini satışa çıkardığını açıklamıştı. Magic Life'ın Kemer'deki Club Magic Life Kemer Imperial tesisini ise geçtiğimiz haftalarda İş GYO, 18.6 milyon euroya satın almıştı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, bu satın alma sonrasında yaptığı açıklamada kiralanabilir gayrimenkul gelirlerini artırmak için hem Türkiye hem de Avrupa'da turizm mülkü satın almak için arayışta olduklarını açıklamıştı
Sabah/Dilek TAşž


Geri Dön