13 / 05 / 2024

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 



Ekonomimcom'dan Bestenigar Kara'nın haberine göre; “Oturum ve vatandaşlık planlaması” kavramının 1990’larda Henley - Partners tarafından oluşturulduğunu anımsatan Christian H. Kaelin, oturum ve vatandaşlık konusunda devletlere stratejik danışmanlık hizmeti verdiklerine dikat çekerek, "Çoğu Henley & Partners tarafından hazırlanmış 10’u aşkın yatırım yoluyla vatandaşlık programı; Karayipler, MENA, Ürdün, Mısır ve Avrupa’da başarıyla yürütülüyor" açıklamasında bulundu. 

Türk vatandaşlarının yatırım yoluyla göçe olan ilgisinin her sene yükseldiğini dile getiren Christian H. Kaelin, başvuru sayılarının pandemi ortasında zirve yaptığına dikkat çekerek, "Henley & Partners’ın Türk vatandaşlarından aldığı başvuru sayısı 2021’de bir önceki yıla oranla yüzde 147 arttı" ifadelerini kullandı. 

Kaelin, 2023 yılında Türk yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği programların, “Portekiz Altın Oturum İzni Programı, İtalya Yatırım Yoluyla Oturum Programı, Saint Kitts ve Nevis Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı ve Grenada Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı” olduğuna vurgu yaptı. 

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Grenada Başbakanı Dickon Amiss Thomas Mitchell’in de konuşmacı olduğu Varlık Koruma Semineri’nde küresel görünüm, doğrudan yabancı yatırımlar, küresel varlık koruması ve planlaması, küresel yatırım yönetimi ve küresel gayrimenkul sektörü gibi konu başlıkları değerlendirildi. 

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, benzer bir etkinliğin 2015'te Türkiye'de düzenlendiğini dile getirdi ve "Henley - Partners’ın dünyada 40’tan fazla ofisi var. Dünyadaki tüm finans merkezlerinde buna benzer etkinliklerimiz oluyor. Özellikle varlık koruma ve planlanması konularında yabancı konuşmacılarım katılımı dikkate alındığında, İstanbul için de iyi bir gelişme" diyerek, başarısına bağlı olarak etkinliği gelenekselleştirmek istediklerinin altını çizdi. 

Henley - Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin Türkiye’nin bölgesel bir iş merkezi olduğunu belirtti ve "İstanbul Finans Merkezi projesinin hayata geçmesi ve yeni teşviklerin yabancı yatırımcılar için gittikçe daha cazip hale gelmesi, İstanbul’a daha fazla yatırım ve yeni yetenek kazandıracaktır" şeklinde konuştu. 

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Açıklamasında "Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programına başvuran pek çok kişi, ülkenin sunduğu gayrimenkul getirileri ve doğrudan yabancı yatırımın arttığı ekonomik görünümüne de erişim sağlayacaktır" ifadelerine yer veren Kaelin, Türkiye’nin yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık programı konusunda küresel düzeyde en çok tercih edilen ülkelerden biri olması için, pasaportunu güçlendirmesinin gerekli olduğunu aktardı. 

Yatırımcıların, bu programlar üzerinden elde ettiği pasaportları yalnızca bir seyahat belgesi olarak değil, finansal fırsat ve refaha açılan bir kapı şeklinde de gördüklerini dile getiren Kaelin, açıklamasını "Dolayısıyla daha güçlü bir pasaport, iş yapma kolaylığı, uluslararası bankacılık, yatırım ve girişimcilik fırsatları için de daha fazla fi nansal özgürlük anlamına geliyor" diyerek tamamladı. 

Asgari ücrette alım gücü arttı! Alınabilen ekmek, çay, makarna, şeker, yağ miktarları yükseldi! 

BİM'de çeyizlik 12 parça yemek takımı 379 TL'ye, 3'lü desenli bardak 49 TL'ye, ayakkabılık 99 TL'ye düştü!

Evde bakım maaşı alanlara resmen 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler artık böyle yapılacak! Hemen bakın!


Geri Dön