02 / 05 / 2024

Türk Yapısal çelik Derneği enerji açığı için rüzgarı önerdi!

Türk Yapısal çelik Derneği enerji açığı için rüzgarı önerdi!

Türk Yapısal çelik Derneği (TUCSA), yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisinin Türkiye 'de gelişmesi ve yaygınlaşması için Uluslararası Rüzgar Enerjisi ve Santralleri Semineri düzenledi



Türk Yapısal çelik Derneği (TUCSA), yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisinin Türkiye 'de gelişmesi ve yaygınlaşması için Uluslararası Rüzgar Enerjisi ve Santralleri Semineri düzenledi. TUCSA Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, “Önümüzdeki dönemde rüzgar santrali yatırımı hızlanacak. Bu sayede enerji açığı ve işsizlik azalacak ” dedi.
Yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisinin Türkiye 'de geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyenYardımcı, “Büyüyen Türkiye ekonomisi enerjide dışa bağımlılık sorunu yaşıyor. Enerji sorununa çareler üretmek amacıyla önlemler alan devlet, rüzgar enerji santralleri yatırımlarını destekleme kararı aldı. Bunun sonucunda şu anda 1.400 MW olan kurulu gücün 2023 yılına kadar 22 bin MW 'a çıkartılmasının önünü açtı ” dedi. Enerji üretimi kadar üzerinde durulması gereken bir diğer konunun da enerji kayıpları olduğunu dile getiren Yardımcı, “Türkiye 'de enerji verimliliği maalesef yeterince sağlanamıyor ve enerji kayıpları çok yüksek. Yalnız binalarda enerji verimliliği sağlanabilir ve kayıplar önlenirse 10 bin megawatt enerji tasarruf edilir. Bu miktar, yaklaşık olarak Türkiye 'nin nükleer enerji santraliyle elde etmeye çalıştığı enerji miktarı kadar ” açıklamasında bulundu.


Geri Dön