27 / 04 / 2024

Türk yatırımcılar Yunanistan'a girmeye hazırlanıyor

Türk yatırımcılar Yunanistan'a girmeye hazırlanıyor

Yunan basını Türk yatırımcıların hazır giyimden sonra simit, döner, kahve ve dondurma gibi gıda işletmeleriyle Yunanistan'a girmeye hazırlandıklarını yazdı...



Yunanistan'da hazır giyim ve perakende de aradığını bulamayan Türk yatırımıcı şimdi de döner, simit, dondurma ve kahve gibi gıda ürünleriyle şansını deneyecek. Atina'da yayımlanan Kosmos Tu Ependiti gazetesinin haberine gıda sektöründe faaliyet gösteren yedi işletme birkaç aydır Atina'da yatırım için uygun mekan arıyor.

SİMİT SARAYI VE MADO SIRADA
İç piyasada ticareti zor durumda bırakan krizin kira fiyatlarını düşürmüş olması ile birlikte, işletmecilerin Atina'ya yönlendirdiğini yazan gazete, Simit Sarayı'nın Atinalılara, Türk işi geleneksel simit sunmaya neredeyse hazır olduğunu ve Yunanistan genelinde de 30 mağaza açmayı planladığını kaydetti. Öte yandan, MADO'nun da Yunan piyasasına girmeye hazırlandığını belirten gazete, keçi sütünden yapılan bu dondurmaya 'herkesin hayran olduğu'' değerlendirmesini yaptı. Gazete, kahve zincirlerinin de fal bakan elemanlarıyla pazara girmeye hazırlandıklarını ifade etti.
Sabah

 


Geri Dön