30 / 04 / 2024

Türk Ytong fabrika yatırımıyla kapasitesini artıracak!

Türk Ytong fabrika yatırımıyla kapasitesini artıracak!

Ytong'un Türkiye şubesi olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, toplam beş fabrikada 2 milyon metreküplük üretim kapasitesiyle yılda 150 ila 200 bin konut için Ytong malzeme üretebildiklerini kaydetti.




Dünya yapı malzeme sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Ytong'un Türkiye şubesi olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, toplam beş fabrikada 2 milyon metreküplük üretim kapasitesiyle yılda 150 ila 200 bin konut için Ytong malzeme üretebildiklerini kaydetti. Geçen yıl fabrikalarında kapasite artışları gerçekleştirdiklerini aktaran Erel. gelecek yıl da yapmayı planladıkları yeni fabrika yatırımıyla üretim kapasitelerini 2.5 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. 


Dünya yapı malzeme sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Ytong'un Türkiye şubesi olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Ytong, toplam beş fabrikasında 2 milyon metreküplük üretim kapasitesiyle hizmet veriyor. Firma, yapmayı planladığı yeni fabrika yatırımıyla bu rakamı gelecek yıl 2.5 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyor. Yüda 150 ila 200 bin konut için Ytong malzeme üretebildiklerini belirten Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, toplam beş fabrikalarında 2 milyon metreküplük üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Bu rakamı gerçekleştirmeyi planladıkları yeni fabrika yatırımlarıyla gelecek yıl 2.5 milyon metreküpe çıkarmayı planladıklarını anlatan Erel, geçen yıl da kapasite artırımına yönelik yatırımlarına devam ettiklerinin altını çizdi. Erel, "2013'te fabrikalarımızda kapasite artışları gerçekleştirdik. 50 yıllık başarımıza yakışır bir şekilde, hedeflerimizin ötesine geçtiğimiz bir dönem yaşadık" dedi. Planlamalarını yaparken her yıl piyasa ihtiyaçları ve büyüme rakamlarına göre üretim kapasitelerini artırmaya dikkat ettiklerinin altını çizen Erel, bu kapsamda geçen yıl Bilecik Ytong Fabrikası'nın üretim kapasitesini 400 bin metreküp seviyesine çıkardıklarını iletti. Söz konusu fabrikada gerçekleştirecekleri kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin metreküplük üretim hacmine ulaşmayı amaçladıklarından bahseden Erel, 'Ytong olarak, sektörde yüzde 60 pazar payıyla lider konumundayız. Aynı zamanda Ytong üretiminde, Avrupa'nın ikinci büyük üretici ülkesiyiz. Gerçekleştireceğimiz bu kapasite artırımıyla da dünyanın en büyük Ytong üreticisi olmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. Türkiye'de kuruluşlarının 50'nci yıl dönümünü kutladıkları geçen yıl, yeni ürünleri olan Ytong Isı Yalıtım Plağı'na ağırlık verdiklerinden de bahseden Erel, "Yanmaz, hafif ve mineral yalıtım malzemesi olan Ytong Isı Yalıtım malzemesidir" dedi. Bu ürünü tasarlarken çatıların kullanım alanlarım artırmayı hedeflediklerini kaydeden Erel, Ytong Çatı Plağı'nın yaşam al ani arma olumlu kazanımlar sağlayan bir ürün olduğunu savundu. Genellikle üründen ve uygulamadan kaynaklı yaşanan sorunlar nedeniyle çatıların kullanılmayan alanlar olduğu yorumunu yapan Erel, "Biz bu soruna çözüm üretmek adına çatı plağı ürünümüzü düz bir çatı yüzeyi elde edebilmek, sonraki uygulamalar için kusursuz bir zemin oluşturabilmek için tasarladık" açıklamasını yaptı. 




Dünya




Geri Dön