06 / 05 / 2024

Turkcell'in araştırmasına göre memurların ev ve araba isteği öne çıktı!

Turkcell'in araştırmasına göre memurların ev ve araba isteği öne çıktı!

40 lira karşılığında her yöne bin 200 dakika konuşma imkanı veren yeni Kamu Tarifesi'ni sunan Turkcell, yaptığı araştırmayla da memurların dünyasına ışık tuttu



Yeni tarifesi için araştırma yapan Turkcell 'Memur ne ister' diye sordu. Yanıtlarda yabancı dil, ev ve araba isteği öne çıktı.

40 lira karşılığında her yöne bin 200 dakika konuşma imkanı veren yeni Kamu Tarifesi'ni sunan Turkcell, yaptığı araştırmayla da memurların dünyasına ışık tuttu. Kamu çalışanlarının profilini çıkartan araştırmanın en çarpıcı sonucu, memurların ikinci dil öğrenme isteği oldu. 'Memur ne ister' sorusuna memurlar, 'yabancı dil' yanıtı verirken; 'ev-araba, tatil, sınav desteği' diyenlerin sayısı da yüksek çıktı. Öte yandan memurların büyük çoğunluğunun evli ve erkeklerden oluştuğu ortaya çıktı.

ÖZEL FIRSATLAR
Yarın başlayacak Kamu Tarifesi, bu kez ücretsiz 'Yaşasın Kamu' servisleri ve alışveriş avantajlarıyla geliyor. Turkcell, 'Yaşasın Kamu' üyelerine farklı marka işbirlikleriyle bu yıl birçok indirim ve avantajlı alışveriş imkanı sunuyor.
Ayrıca, Kamu Tarifesi aboneleri, Turkcell 3G VINN'la 4GB internetten de ayda 29 TL'ye faydalanacak.
Yeni Kamu Tarifesi'nden, tüm kamu memur, işçi ve emeklileri faydalanabiliyor. Tarifeden faydalanmak isteyenlerin kamu kimlikleri ile birlikte Turkcell İletişim Merkezleri'ni ziyaret etmeleri yeterli oluyor.

'TORBA'DAN ZAM ÇIKTI!
Hükümet, personelinden düşük ücret alan müdürlerin isyanına kulak verdi. Torba Yasa Tasarısı'na eklenen bir düzenleme ile kamudaki yöneticilerin ücret sorunu çözüldü. Buna göre; kamuda görev yapan 6 bin 500 yöneticinin maaşları 560 lira artacak. Tasarı ile psikolojisi bozulduğu için tedavi gören memura 18 ay izin, sendika üyesi kamu çalışanına da 45 lira görüşme primi verilecek.

Düzenlemede memurun yaşamını değiştirecek bazı başlıklar şöyle: Uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda memurlar, aylık ve özlük hakları korunarak 18 aya kadar izin kullanabilecek. Kaza geçiren, meslek hastalığına yakalanan memur iyileşene kadar izinli sayılacak. Her memur için bir özlük dosyası tutulacak. Memurlara verilen ödüller günün koşullarına göre yeniden düzenlenerek teşvik edici hale getiriliyor. Üstün başarı belgesi alan memura, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200'üne kadar ödül verilebilecek.

Takvim


Geri Dön