28 / 04 / 2024

Türker Tarhan: Vantilatör satışları yüzde 50 arttı!

Türker Tarhan: Vantilatör satışları yüzde 50 arttı!

Yaz sıcaklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için klimaya göre daha uygun bütçeli vantilatörlere koşuyor. Fiyatları ortalama 50 TL-1.000TL arasında değişen vantilatörlerin satışları bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 50 arttı.



Yaz sıcaklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için klimaya göre daha uygun bütçeli vantilatörlere koşuyor. Fiyatları ortalama 50 TL-1.000TL arasında değişen vantilatörlerin satışları bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 50 arttı.   



Türkiye genelinde yaşanan aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı. Sürekli klima çalıştırmaktan elektrik faturasına para yetiştiremeyen vatandaş, çareyi eski usül vantilatörlerde buldu. Özellikle son 10 yıldır klima sektörüne giriş yapan yüzlerce firma sayesinde fiyatları düşen serinleticiler, evlerin vazgeçilmezi olmuştu. Ancak aşırı sıcaklarda sürekli çalışan klimaların faturaları şişirmesi vatandaşı çoktandır unuttuğu vantilatöre geri döndürdü. 


Türkiye’nin önde gelen Elektrikli Ev Aletleri markası Conti, bu yaz vantilatör satışlarındaki artışa dikkat çekti. Conti Genel Müdürü Türker Tarhan, her evde artık mutlaka bir vantilatörün olduğunu söyledi. Tarhan, “ Vantilatörün taşınabilme özelliği ve fiyatlarının klimalara oranla daha uygun olması, insanları vantilatör almaya yönlendiriyor. Bütçe faktörü ile hareket eden pek çok kişi  vantilatör almayı tercih ediyor. Vantilatör almak isteyenler, çok farklı fiyat seçenekleri arasından bütçesine göre seçim yapma şansına sahip. Ramazan ayının da yaza gelmesi satışları olumlu yönde etkiledi. Fiyatları ortalama 50 TL ila bin TL arasında değişen vantilatörlerin satışlarında yüzde 50 artış yaşandı. Vatandaş, çoğunluğu son üç ayda olmak üzere yaklaşık 2 milyon vantilatör aldı” dedi.



Türkiye’de pazar büyüyor


Önümüzdeki yıllarda da bu artışın devam edeceği kanaatinde olduğunu vurgulayan Tarhan, ihracat pazarında da vantilatörün daha önemli bir konuma yükseldiğini belirterek şunları söyledi: 

“Pazar yoğun taleplerle sürekli büyüyor. 2015 yılı bizim için çok çok verimli bir yıldı. Bu yıl ise vantilatör satışlarında 2015 yılına göre yüzde 50 oranında bir artış gerçekleştirdik ve 200.000 vantilatör sattık. Bu oranda bir satıştan 10 miyon TL ciro elde ettik. Bundan önceki senelerde Conti için yaptığımız yatırımları ve tüm Ar-Ge çalışmalarını sonuca vardıran, iyi sonuçlar aldık.”


Komşuları da Serinlettik


Çevre ülkelere de yoğun bir vantilatör satışı gerçekleştirildiğini aktaran Conti Genel Müdürü Türker Tarhan, “Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Kuzey Irak ve İran Türkiye'den vantilatör alıyor” dedi. Tarhan, pazarın yoğun talepler sayesinde sürekli büyüdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti: “Bu yıl satışlarımızda %50 artış yakaladık ve 200 bin vantilatör sattık. Bu satıştan 10 milyon TL ciro elde ettik” diye ekledi.



Hem fabrikalar hem de evler için geliştirildi...


Conti’nin Toldo ve Windy vantilatörlerinin pazar payının hızla arttığına dikkat çeken Conti Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdürü Türker Tarhan “Her iki model vantilatörümüz de kullanım alanına göre tercih ediliyor ve birbiriyle rakamsal olarak yarışıyor diyebiliriz. Toldo, Windy’e göre daha büyük, daha güçlü ve aparatları sayesinde duvara monte edilerek, masaüstünde ya da ayakta kullanılabilir. Bu özellikleri nedeniyle Toldo işyerleri, fabrika ve cafeler için çok daha favori bir ürün. Windy ise daha çok ev için tercih edilen vantilatörümüz. Her iki modelin de yükseklik ayarı ve farklı hız ayarı opsiyonları mevcut” diye konuştu. 










Geri Dön