27 / 05 / 2024

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha



KİRA ENFLASYONU

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama tüketici fiyat endeksinden (TÜFE) fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha düşük çıkıyor.

Emlak sitelerindeki ilanlara göre yıllık fiyat artışı ise yüzde 100'ü aştı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) Sahibinden.com’da yer alan veriler üzerinden yaptığı son hesaplamaya göre, Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilanlarındaki yıllık artış oranı nisan ayında yüzde 182,7 oldu. BETAM'a göre yıllık kira artış oranı nisan ayında İstanbul'da yüzde 140, Ankara'da yüzde 133,9 ve İzmir'de ise yüzde 110,8 olarak ölçüldü.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahiplerinin yüksek kira pişmanlığı! Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları tam gaz artıyor! O ilçede kira ortalaması 19 bin TL'ye ulaştı! 


Geri Dön