Genel

Türkiye, Avrupanın tedarik üssü olabilir!

Vaillant Türkiye Müdürü Christopher Grosser, Türkiyenin ilerleyen yıllarda Avrupanın üretim ve tedarik üssü olabileceğini söyledi. Grosser, geçtiğimiz aylarda Japonyada yaşanan felaketin etkilerinin uzun vadede de devam edeceğini belirtti

Vaillant Türkiye Müdürü Christopher Grosser, Türkiyenin ilerleyen yıllarda Avrupanın üretim ve tedarik üssü olabileceğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda Japonyada yaşanan felaketin etkilerinin uzun vadede de devam edeceğini belirten Grosser, Avrupalı bir çok şirket ürün tedariğini Japonyadan yapıyordu. Ancak, insanlar parçaların içinde radyoaktif var mıdır endişesine düştüler.

Avrupa böyle bir olaya çok hazırlıksız yakalandı. Türkiyede giderek üretim kapasitesini artırıyor. Özellikle otomotiv sektörünün devleri Türkiyede yatırıma geliyor. Bu durum ısıtma, havalandırma sektörü için de geçerli. Türkiye, bu denli büyük tedariğe hazır denemez ama adımlarını hızlandırmalı diye konuştu.

Türkiye iyi değerlendirmeli

Japonyanın kendisini 10-30 yıl aralığında ancak toparlayabileceğini söyleyen Grosser, Türkiye, potansiyeli ve altyapısı ile bölgede önemli bir üs olabilir. Önümüzdeki dönemlerde de pek çok uluslararası yatırımcı, ısıtma soğutma sektörüne yatırım yapacaktır. Avrupadaki borç krizi de giderek daha tehlikeli hale geliyor. Türkiye bu dönemi iyi değerlendirmeli diye konuştu. 2050 yılında dünyanın nüfusunun 10 milyara ulaşacağını söyleyen Vaillant Türkiye Müdürü Christopher Grosser, 2050de Çin, dünyanın en büyük ekonomisi ünvanını almış olur. Tahminimiz Türkiye 8inci sırada yer alır. Türkiyenin nüfusu ise 118 milyon kişi civarında olacak dedi.

Nabucco canlandırır

Nabucco projesi ile Türkiyenin büyük avantaj sağlayacağını belirten Grosser, Türkiye hattın tam ortasındaki ülke. Maksimum faydayı elde etmeli dedi. Türkiyenin son dönemde yaptığı büyük çıkışlarla örnek ülke konuma yükseldiğini belirten Grosser, şunları söyledi: Türkiyenin bir diğer misyonu ise finans ve sanayi merkezliği olacak. Uyguladığı ekonomi politikalarıyla dikkat çekiyor.

Vaillantın büyüme hedefleri ile ilgili de bilgi veren Grosser, 1 milyar Euroya ulaşan iklimlendirme pazarı, 2015 yılı itibari ile 2 milyar Euroya ulaşacak. Vaillat olarak hedeflerimizin üzerine çıkıyoruz. 2011 için yüzde 25 belirlenen büyüme rakamını yıl ortasında geçtik. 2012 yılında da bu yıla yakın oranda büyeyeceğiz. Kombi pazarında yüzde 50, şofben pazarında yüzde 84, termosifon pazarında da yüzde 40 paya sahibiz. Sektör, gazla ilgili yaygınlaştırma projesi tamamlandığında daha iyi hale gelecek dedi.

Türkiye bazı politikaları göz ardı ediyor

EV, Enerji ve Çevre Teknolojileri Almanya Sanayiciler Derneği (BDH) Başkanı ve Avrupa Isıtma Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Jesse, Türkiyede enerji konusunda alınması gereken yollar var. Her binanın enerji planlaması olmalı. Devlet her bina için sınırlarını belirlemeli. Bina sakinleri de devletin sunduğu seçenekler arasında karar vermeli. Türkiye, bu konularda bazı politikaları göz ardı ediyor dedi.
Hürriyet