29 / 04 / 2024

Türkiye Bahçesi, Dünya Bahçecilik Fuarı'nda birinciliğe koşuyor!

Türkiye Bahçesi, Dünya Bahçecilik Fuarı'nda birinciliğe koşuyor!

Hollanda'nın Venlo şehrinde düzenlenen Dünya Bahçecilik Fuarı'nda (Floriade) kurulan Türkiye Bahçesi, Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi'nin değerlendirmesi sonucu Çin ve Almanya bahçeleri ile aynı puanı alarak, ilk üç sırada yer aldı



Farklı ülkelerden 9 üyesi bulunan ve bu yıl Türkiye'nin de dahil edildiği Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi, 30 Haziran'da Floriade alanında kurulan tüm ülke bahçelerini inceledi. Jürinin yaptığı inceleme sonucu Türkiye, Çin ve Almanya ile aynı puanı alarak ilk üç sırada yer aldı. Hangi bahçenin birinci olacağının ise ekim ayında açıklanacağı bildirildi. 


Günde yaklaşık 10 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Floriade'da yer alan Türkiye Bahçesi, bin metrekare alana kurulu. Açılışı 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından yapılan Türk Bahçesi'nde, ebru, hat, iğne oyası ve cam işleme sanatları tanıtılıyor. 


Bahçe içinde yer alan ve ''Yalı'' şeklinde tasarlanan binada da 2016 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Botanik EXPO'su ile Antalya'nın tanıtımı yapılıyor. 


AA


Geri Dön