16 / 05 / 2024

Hollanda Venlo Türkiye Bahçesi

Hollanda Venlo Türkiye Bahçesi

Hollanda'nın Venlo şehrinde düzenlenen Dünya Bahçecilik Fuarı'nda (Floriade) kurulan Türkiye Bahçesi, Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi'nin değerlendirmesi sonucu Çin ve Almanya bahçeleri ile aynı puanı alarak, ilk üç sırada yer aldı

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda'dan!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden edinilen bilgilere göre; 2004 yılından bu yana Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda tarafından yapıldı. 

Hollanda Türkiye’de gayrimenkulü olanlara sosyal yardımı kesecek!

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan gurbetçilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor.

Türkiye’den ev almak istedi 30 bin avrodan oldu!

Türkiye'den ev almak isteyen ve Hollanda'da ikamet eden Özlem Koç, Kayseri'de bir kooperatife bina yapmak için üye olup 30 bin avro yatırdı. 5 yıldır parasını tahsil edemeyen Koç, yetkililerden yardım istedi.

Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada!

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada yer alıyor.

Hollanda Venlo Belediyesi, Türkiye'de ofis açacak!

Hollanda’nın Venlo kenti belediyesi 1 milyar euro yatırımla Avrupa’nın en büyük lojistik merkezini kurdu. Rotterdam Limanı ile bağlantılı merkez için Türkiye’de ofis açma çalışmaları başlatan belediye yönetimi, Türk firmalarını yatırıma çağırdı

Deerns’in Türkiye ofisi açıldı!

Hollanda, Belçika, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve de Amerika’da ofisleri bulunan DEERNS, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ofisini açtı.

Türkiye hava trafik artışında Avrupa birincisi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor

Avrupa'da günlük hava trafik artışında Türkiye birinci sırada!

Bakan Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Elvan, "2013'te trafik artışının en fazla olduğu Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor." dedi.

Türkiye rüzgardan elektrik üretiminde Avrupa 10’uncusu oldu!

Rüzgar enerjisi ligini hızla tırmanan Türkiye, Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’da 10’uncu oldu. Rüzgâr enerjisinde Avrupa lideri Almanya. Almanlar kapasitesini geçen yıl 3 bin 200 megavat artırdı...

Serdar Kaya Danca Türkiye'nin CEO'su oldu!

Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye, mobilya sektöründe Serdar Kaya ile el sıkıştı. Koleksiyon Mobilya, Tuna Ev, Doğtaş, Kale Mobilya ve AHK Interiors'te üst düzey yönetici olarak yer alan Kaya, Danca Türkiye'nin CEO'su oldu.

Hollanda Venlo Türkiye Bahçesi Haberi

Hollanda Venlo Türkiye Bahçesi

Farklı ülkelerden 9 üyesi bulunan ve bu yıl Türkiye'nin de dahil edildiği Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi, 30 Haziran'da Floriade alanında kurulan tüm ülke bahçelerini inceledi. Jürinin yaptığı inceleme sonucu Türkiye, Çin ve Almanya ile aynı puanı alarak ilk üç sırada yer aldı. Hangi bahçenin birinci olacağının ise ekim ayında açıklanacağı bildirildi. 


Günde yaklaşık 10 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Floriade'da yer alan Türkiye Bahçesi, bin metrekare alana kurulu. Açılışı 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından yapılan Türk Bahçesi'nde, ebru, hat, iğne oyası ve cam işleme sanatları tanıtılıyor. 


Bahçe içinde yer alan ve ''Yalı'' şeklinde tasarlanan binada da 2016 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Botanik EXPO'su ile Antalya'nın tanıtımı...