01 / 07 / 2024

Hollanda Türkiye yılı kapanış töreniyle sona erdi!

 Hollanda Türkiye yılı kapanış töreniyle sona erdi!

Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamalarının kapanış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Amsterdam’da gerçekleştirildi




Amsterdam Belediye Başkanından Başkan Topbaş’a övgü…


Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamalarının (NLTR400) kapanış törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.


Başkan Kadir Topbaş, Hollanda’da Amsterdam, Rotterdam ve Lahey şehirlerine giderek belediye başkanlarıyla ve Hollanda Prensesi Maxima ile görüştü.


Amsterdam Belediye Başkanı Van der Laan ile görüşmesinde hızla gelişme yolunda olan Türkiye ile Hollanda ilişkilerine paralel olarak İstanbul ile Amsterdam’ın yerel işbirliğinin de arttığını söyleyen Başkan Topbaş, “Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamalarıyla iki ülke ve şehirlerimiz arasındaki iyi münasebetler daha da gelişti” dedi.


Birkaç ay önce İstanbul’u ziyaret eden Amsterdam Belediye Başkanı Van der Laan da İstanbulluları çok kültürlü ve sıcak kanlı bulduğunu belirterek, “İstanbullular, dünyayı çok iyi tanıyan, yerel yönetim vizyonu olan ve çok çalışkan bir başkanları olduğu için çok şanslılar. Bence sizi üçüncü defa da başkan olarak seçerler” diye konuştu.

İBB


Geri Dön