03 / 05 / 2024

Türkiye genelinde inşaatlarda kullanılan betonlar daha nitelikli olacak!

Türkiye genelinde inşaatlarda kullanılan betonlar daha nitelikli olacak!

Can ve Mal güvenliğini teminde etkinliğin artırılması yönünde çalışmalar yürütülüyor. TSE ile yürütülen çalışmalar neticesinde inşaatlarda kullanılan betonun nitelik denetimi koşullarındaki farklı uygulamalara son verilmesi amaçlanıyor...




‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılmakta olan yeni düzenlemelerle ülke genelinde yapılarımız deprem ve afetlere karşı daha dayanıklı hale geliyor.’


Yapıların inşasında kullanılan betonların denetiminde etkin ve nitelikli bir denetim getirilerek, Can ve Mal güvenliğini teminde etkinliğin artırılması yönünde çalışmalar yürütülüyor. TSE ile yürütülen çalışmalar neticesinde inşaatlarda kullanılan betonun nitelik denetimi koşullarındaki farklı uygulamalara son verilmesi amaçlanıyor.


Bakanlıkça yürütülen denetim faaliyetleri kapsamında, şantiyelere gelen bir kısım betonlara ilişkin tespit edilen bazı aksaklıkların görülmesi, idarelerce farklı uygulamaların yapıldığının anlaşılması neticesinde bu konuda düzenleme ve tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmiştir.


Bu kapsamda; yapıda kullanılan betonda numunelerin hangi sıklıkla alınacağı, alınan numunelerin betonun döküldüğü katı ve bölümü temsil etme derecesinin ne olacağı, numunelere ilişkin deney planları, sonucu uygun bulunmayan numunelere ilişkin yapılacak işlemlere açıklık getirilerek etkin bir denetim sistemi oluşturuluyor.


Böylece Türkiye genelinde inşaatlarda kullanılan betonların nitelikli olması sağlanarak binaların daha kaliteli olması sağlanacak.



Geri Dön