29 / 04 / 2024

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.



Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki verdi. TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut'un imzasıyla yayınlanan açıklamada, Kanal İstanbul bahanesiyle, Montrö Sözleşmesi'nin arkasına sığınarak, uluslararası güçlerin sözcülüğünü yapanların, bir gece yarısı bildirisiyle Türkiye'ye, milli iradeye ve anayasal düzene yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Darbe imalı bildiriyle ülkemizi bunalıma, milletimizi buhrana sürüklemek isteyenleri şiddetle kınıyoruz. Türkiye, bugün Afrika'da, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz'de, Kafkaslar'da ve bölgesinde kendi hakkını koruyan, mazlumu kollayan güçlü bir ülkedir. Salgın döneminde milletimizin sağlığı için yapılanlar tüm dünyaya örnek olmuş ve insanımız için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Savunma sanayimizdeki ilerleme dünyanın dikkatini çekmiştir. Ülkemizde bu kadar gelişmeler olurken, Türkiye’nin bu büyümesinden rahatsız olanlar, önümüzü kesmek için her türlü saldırı araçlarını kullanmışlar, kullanmaya da devam etmektedirler."

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Emekli amirallerin açıklamasıyla, devlet içindeki "paralel oluşumların" harekete geçirilmek istendiği, milletin bu girişimlere karşı daima birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği söyledi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu bildiriyi tertip edenlerle, bildiriye imza atanların organizeli bir odak oldukları açıktır. Güvenlik güçlerimiz, bu karanlık yapıyı deşifre ederek, darbe teşekkülü içinde olanları yargı önünü çıkaracaktır. Bu millet, 28 Şubat ve 15 Temmuz rüyası gören darbecilerin kabusu olmaya devam edecektir. İhanet ve dalalet içinde olanlar bu millete yol gösteremezler. Milletimiz, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Meclisimize, idarecilerimize, hükümetimize, yetki vermiştir. Bu iradeyi tanımayanlar, bu ülkeye ihanet içinde olanlardır."

TGTV'nin, darbecilere karşı milletin, devletin, idarecilerin, güvenlik güçlerinin, TBMM'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğuna vurgu yapılan açıklamada, bildiriyi tertip edenlere karşı teyakkuz halinde olunması gerektiği belirtti.

Bir internet sitesinde, bazı emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan ve hazırlayanlar hakkında  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan açıklamada, Montrö Sözleşmesi'nin tartışma konusu yapılmasına neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği bildirilmişti.

Yapılan açıklamada ayrıca, basında ve sosyal medyada yer alan "kabul edilemez" nitelikteki bazı görüntülerin üzüntü kaynağı olduğu belirtilerek, "TSK ve Deniz Kuvvetleri'ni Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabaları" kınandı..

Yapılan açıklamada, "Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir." ifadeleri yer aldı.
 

Murat Kurum: Kanal İstanbul'u yapacağız!


Geri Dön