27 / 04 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği iş güvenliğini sağlayan firmaları ödüllendirdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği iş güvenliğini sağlayan firmaları ödüllendirdi!

İş kazalarını önlemek ve hazır beton tesislerini iş güvenliği açısından bilgilendirmek amacıyla Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerine takdim edildi....



İş kazalarını önlemek ve hazır beton tesislerini iş güvenliği açısından bilgilendirmek amacıyla Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte birinin inşaat sektöründe meydana geldiğini ve iş kazalarının yüzde 1,6′sı ölümle sonuçlanırken inşaat sektöründeki iş kazalarının yüzde 4,7′si ölümle sonuçlandığına dikkat çekti.


Taksim The Marmara Otel’de yapılan ödül törenine hazır beton üreten firmaların yöneticileri, yarışma komitesi ve çok sayıda birlik üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin hedeflerine ulaşma yolunda ilerlerken Avrupa ve dünyada da önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Birliğin kurulduğu yıllarda 30 tesisin yılda 1,5 milyon metreküp hazır beton ürettiği bilgisini veren Işık, “Bugün 980’den fazla tesisin üretimi 93 milyon metreküpü geçmiştir. Yaklaşık 8 milyar lira ciroya sahip olan sektörümüzde 30 binden fazla kişi de istihdam edilmektedir.” diye konuştu. Türkiye’nin 2009 yılından bu yana hazır beton üretimiyle Avrupa’da birinci sırada, dünyada ise 2012 yılında Çin ve ABD’nin ardından üçüncü sıraya yükseldiğini kaydeden TDBB Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti:


“Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, iş kazaları konusunda başı çekiyor. İş kazalarında Avrupa'da lider konumundaki Türkiye dünya ölçeğinde de üçüncü sırada yer alıyor. Uluslararası çalışma örgütü verilerine göre Türkiye iş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir’i geçemiyor. Türkiye’de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe meydana geliyor. Tüm iş kazalarının yüzde 1,6′sı ölümle sonuçlanırken inşaat sektöründeki iş kazalarının yüzde 4,7′si ölümle sonuçlanmaktadır. Bu tabloya kayıtsız kalmayan Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye’deki bütün hazır beton firmalarını Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’na davet etmiştir. Bu yarışmayla, hazır beton sektöründe iş kazalarını önlemeyi, tesisleri iş güvenliği açısından bilgilendirmeyi, teşvik etmeyi ve tesislerin yeterliliğini ölçmeyi amaçlıyoruz.”


İnşaat sektörünün ağır iş kazalarının fazla olduğu bir sektör olduğunu vurgulayan Yavuz Işık, hazır beton sektörünün inşaat sektörünün en temel kollarından biri olduğunu aktardı. Türkiye’nin eğitim seviyesinin düşük olmasından yakınan Işık, “Bu nedenle birlik olarak eğitimlere önem vermekteyiz. Beton sektöründe çalışan transmikser şoförlerinin, pompa operatörlerinin ve laborantların kalifiye ve eğitimli olmasını istiyoruz.” dedi. 


2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda Çimsa Çimento San. Tic. AŞ TECE Hazır Beton Tesisi birinci, Çimsa Çimento San. Tic. AŞ Aksaray Hazır Beton Tesisi ikinci, Çimsa Çimento San. Tic. AŞ Pamukova Hazır Beton Tesisi ve Çimsa Çimento San. Tic. AŞ MİSİS Hazır Beton Tesisi üçüncü oldu ve uluslararası temsile hak kazandı. Akçansa Çimento San. Tic. AŞ (Betonsa) Büyükçekmece Hazır Beton Tesisi, Akçansa Çimento San. Tic. AŞ (Betonsa) Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi, Akçansa Çimento San. Tic. AŞ (Betonsa) Samsun Hazır Beton Tesisi, Batıçim Batı Anadolu Çimento San. Tic. AŞ (Batı Beton) Urla Hazır Beton Tesisi, KİBSAŞ Karadeniz İnş. Ve Beton San. Ve Tic. AŞ (Kar Beton) Sancaktepe Hazır Beton Tesisi ve Nuh Beton AŞ Tüpraş Hazır Beton Tesisi de 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü’ne layık görüldü.


Program, yarışma komitesine verilen plaket töreninden sonra sona erdi. 


Yurt Gündemi


Geri Dön