27 / 04 / 2024

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.



Togg'un üretim tesisinin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yerli otomobili banttan kendisi indirdi. Togg'un ön siparişinin ne zaman başlayacağı ile ilgili de detay veren Erdoğan, fiyat için de tarih açıkladı.

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği Togg'un üretileceği fabrika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun yanında bugün Togg'un banttan inmesinin de heyecanı da yaşandı. Cumhurbaşkanı ilk aracın siparişini verdiğini söyledi. Togg'la ilgili en çok merak edilen konuların başında gelen ön siparişle ilgilide açıklamalarda bulunan Erdoğan, yerli otomobilin fiyatı için de tarih açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şu şekilde:

"İLK SİPARİŞİMİ VERİYORUM"

"Togg'un onaylı ilk seri üretim aracını satın almak için siparişimi buradan firmamıza yeniden iletiyorum. Üretim bandını dolaşırken farklı renklerdeki otomobilleri gördüm. Her biri farklı güzel. Tabi alacağımız otomobilin rengine Emine Hanım'la birlikte karar vereceğiz. Buradan tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine sesleniyorum ve vatandaşımızın Togg'u alabilmeleri için ellerini taşın altına koymalarını istiyorum."

"BATARYA FABRİKASININ TEMELİNİ YAKINDA ATIYORUZ"

"Kısa süre içerisinde de batarya ve şarj istasyonları konusunu açıklayacağız. Togg lityum ion bataryaların Türkiye'de üretilmesi konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaşmaya vardı. Batarya fabrikasının temelini yakında atacağız. Şarj altyapısının yaygınlaşmasının amacıyla 81 ilin tamamında 1500'ün üzerinde hızlı şarj ünitesi kurulacak projeyi başlatıyoruz."


Geri Dön