29 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD, Kamerun Temsilciliği’ni açtı!

Türkiye İMSAD, Kamerun Temsilciliği’ni açtı!

Türkiye İMSAD, daralan ihracat pazarlarını aşmak ve yeni pazarlar kazanmak amacıyla Trade Event Organization işbirliğiyle Kamerun Temsilciliği’ni açtı. Temsilcilikte, Türkiye İMSAD üyelerinin faaliyetlerine ilişkin tanıtıcı materyaller yer alıyor.



Sektörün çatı örgütü Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) sektörün yeni pazara ulaşması, daralan ihracat pazarlarını aşmak ve yeni pazarlar kazanmak amacıyla Trade Event Organization işbirliğinde 9 kişilik bir heyetle Orta/Batı Afrika’nın önemli ülkelerinden Kamerun’a gitti. Türkiye İMSAD’ın “Afrika Buluşmaları” adıyla düzenlediği heyet kapsamında Kamerunlu 5 bakanla ve ülkenin önde gelen inşaat ve inşaat malzemesi sektörü temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.


Kamerun temasları sonrası yürütülen görüşmeleri değerlendiren Türkiye İMSAD Dış Ticaret Komitesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, Afrika’daki yeni pazarlarda sektörün daha etkin olabilmesi amacıyla bu çalışmalar başladı. Eylül itibarıyla açılan Türkiye İMSAD’ın Kamerun temsilciliği hizmeti ülkede yerleşik TURCAMHALL Fuar ve Ticaret Merkezi işletmecisi Trade Event Organization SARL tarafından yürütülüyor.


Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar: Afrika’ya açılan kapı Kamerun…

Türkiye İMSAD’ın Kamerun temsilciliğine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Fethi Hinginar, “İhracatta yaşanan daralmayı aşmak için Afrika ülkelerine yöneldik. Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz heyet sonrası yaptığımız değerlendirmelerde, Kamerun’un bölgede bir üs kurmak için doğru bir adres olduğuna kanaat getirdik. Kamerun, inşaat malzemelerinde Türkiye için potansiyel bir pazar konumunda bulunuyor. Ayrıca Kamerun’u, coğrafi konumu itibariyle CEMAC ülkelerine açılan kapı olarak da tanımlayabiliriz. Hedefimiz, bir yandan katma değerli ürün hacmimizi artırırken öte yandan üretim ve ihracat odaklı büyümeyi sürdürmektir” dedi. Kamerun’un da üyesi olduğu CEMAC ülkelerinde 1998 yılında yapılan yasal değişiklikle üye ülkeler arasında gümrük vergilerinin kaldırıldığı bilgisini paylaşan Başkan Hinginar konuşmasına “Mevcut pazarlardaki daralmayı aşmak için yeni pazarlara açılmamız gerekiyordu. İnşaat sektörü açısından ciddi bir potansiyele sahip olan Afrika’ya atılacak ilk adım da bu kapsamda önem taşıyordu. Kamerun temsilciliğimizin sektörümüz adına hayırlı olmasını diliyoruz” diyerek devam etti.



Geri Dön