27 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...



Açıklamada sözlerine yer verilen Türkiye İMSAD  Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23. yıl dönümünde hayatını kaybeden sivillerin yasını tutacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Her yıl 17 Ağustos yaklaştığında, ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ sözünü hatırlıyor, halkımıza yapılarını güçlendirme, tedbirlerini alma çağrısında bulunuyoruz. Bu yıl, dernek üyelerimizle birlikte ortak bir seslenişle çağrımızı yinelemek, konunun önemini vurgulamak istedik.

İstanbullulara deprem şoku! Acilen seferberlik başlatılmalı!

Depreme hazırlık; toplum olarak uzun zamandır doğru planlama ile aşmamız gereken hayati konulardan biri. Gelecekteki refahımız, çocuklarımıza sağlıklı, güvenli binalar ve kentler bırakmak için bugün fedakârlık yaparak, orta-uzun vadeli planlarla hareket etmeliyiz. Sadece düzeltici değil, önleyici faaliyetleri de hızlandırmalı, dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğimizi güvence altına almalıyız."

İşte detaylar...


Geri Dön