08 / 09 / 2024

Türkiye inşaatta hızlı büyüyecek!

Türkiye inşaatta hızlı büyüyecek!

Oxford Economics araştırma ve danışmanlık şirketi "Küresel İnşaat 2020" raporunu yayımladı



OXFORD Üniversitesi ile bağlantılı olarak 28 yıl önce kurulan Oxford Economics araştırma ve danışmanlık şirketi "Küresel İnşaat 2020" raporunu yayımladı, raporda inşaat piyasası açısından "Nijerya, Vietnam ve Türkiye; Hindistan ve Çin gibi patlama gösteren piyasaların yanında en yüksek büyüme düzeyi deneyimini yaşayan ülkeler arasında bulunacak" tahmininde bulunuldu. İnşaat sektörünün gelecek onyıldaki küresel konumuna ilişkin tahmin ve analizler içeren rapora göre Çin, 2018'de dünyanın en büyük inşaat piyasası olarak ABD'yi geçecek. On yıl içinde Çin'in inşaat pazarı 2.4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak ve küresel inşaat hasılasının yüzde 19.1'ini oluşturacak.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye inşaatta patlama yaşayacak 

Oxford Üniversitesi ile bağlantılı olarak 28 yıl önce kurulan Oxford Economics araştırma ve danışmanlık şirketi "Küresel İnşaat 2020" raporunu yayımladı, raporda inşaat piyasası açısından "Nijerya, Vietnam ve Türkiye; Hindistan ve Çin gibi piyasaların yanında en yüksek büyüme düzeyi deneyimini yaşayan ülkeler arasında bulunacak" tahmininde bulunuldu.

Rapora göre Çin, 2018'de ABD'yi geçecek. 10 yıl içinde Çin'in inşaat pazarı 2.4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak.
Star

İnşaat sektörünün gelecek on yıl raporu!

OXFORD Üniversitesi ticaret koleji ile birlikte ticari bir işletme olarak kurulan Oxford Economics, 'Global Construction 2020' raporunu yayımladı. İnşaat sektörünün gelecek on yıla ilişkin analizler içeren rapora göre Çin, 2018'de dünyanın en büyük inşaat piyasası olacak. On yıl içinde Çin'in inşaat pazarı 2.4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak ve küresel inşaat hasılasının yüzde 19.1'ini oluşturacak. On yılda sadece Nijerya ve Hindistan, inşaattaki büyüme rakamlarında Çin'den daha yüksek büyüme oranları tutturacak. Hindistan'da süren inşaat patlamasına karşın Çin piyasası önümüzdeki on yılın sonunda Hindistan'ın inşaat piyasasının üç ila dört katı daha geniş halde bulunmayı sürdürecek. Rapora göre gelecek 10 yılda yükselen piyasa ekonomileri, gelişmiş komşularının inşaat sektörü hasıla artış düzeyini hızlı bir şekilde yakalayıp geçecek.

BU ÜLKELER PATLAMA YAPACAK
Rapora göre, küresel piyasasının bugünkü büyüklüğü 7.5 trilyon dolara ulaşıyor, dünya hasılasının yüzde 13.4'ünü temsil ediyor. 2020'de ise sektörün büyüklüğü 12.7 trilyon dolarlık bir piyasa oluşturacak, gelecek on yılda genel büyüme yüzde 70 olacak, küresel hasılanın yüzde 14.6'sını meydana getirecek. Dünya inşaat sektörünün zirvesinde ABD yer alıyor. Raporda 'Nijerya, Vietnam ve Türkiye; Hindistan ve Çin gibi patlama gösteren piyasaların yanında en yüksek büyüme düzeyi deneyimini yaşayan ülkeler arasında bulunacak' tahmini yer aldı.
Akşam


Geri Dön