28 / 04 / 2024

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.



AFD’nin finansman sağladığı 11 yıl vadeli açıklanan ihraçtan elde edilecek fonlar iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik yatırımları ve beraberinde sosyal projeleri desteklemek için kullanılacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Sürdürülebilir Finans Çerçevesi kapsamında gerçekleştirilen Eurobond ihracından elde edilecek kazancım en az yüzde 75’i Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadeleye katkı yapan yeşil projelerin finansmanı için ayrılırken, kalan kısmı sosyal projelere yönlendirilecek. Banka söz konusu ihraç kapsamında, Türkiye ekonomisinde kadın iş gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar için AFD’nin teknik destek programından da yararlanacak.

Sürdürülebilir yatırımlara sağladıkları finansman olanakları ile ülkenin düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecine destek verdiklerini belirten Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “AFD’nin desteği ile gerçekleştirilen Eurobond ihracı ile Bankamız adına bir ilke daha imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Bu fonlama, 47 yıllık geçmişe sahip olan Bankamızın ilk sürdürülebilir Eurobond ihracı olmaktadır. Eurobond getirdiği kaynak çeşitliliği bakımından Bankamız için çok büyük önem taşımakta ve gelecekte de daha geniş bir yatırımcı ağına ulaşma planımız desteklemektedir. Bu ihraç ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına ve de yeşil dönüşümüne sağlayacağımız katkı için çok mutluyuz. AFD’nin Bankamıza olan güveni için teşekkür ediyor, iş birliğimizin artarak devam etmesini bekliyorum.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön