13 / 05 / 2024

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.



Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvin de konuya ilişkin “Düşük karbonlu ve iklime dayanıklı ekonomilere geçişi güçlendirmek ve Paris Anlaşması hedeflerine varmak için finansal sistemlerin yeşillendirilmesi bir öncelik haline geldi. TKYB’nin AFD tarafından desteklenen bu ilk sürdürülebilir tahvil ihracı, bize Fransa ve Türkiye arasındaki ve özellikle Türkiye’nin Paris Anlaşması ile uyumlu düşük karbonlu enerji geçişi alanındaki mükemmel iş birliğini tekrar hatırlatıyor” dedi.

Öte yandan “AFD, küresel finansın yeşil hale gelmesi konusunda tamamen kararlıdır.” diyen  AFD Avrasya Bölge Direktörü Bayan Cécile COUPERİE de şöyle konuştu:

“Geleneksel kredi limitlerimizin tamamlayıcısı olan bu yeni finansal araç ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile iş birliğimizi yenilemekten mutluluk duyuyoruz. Yine bugün imzalanan teknik destek paketi, TKYB’nin finanse ettiği projelerde kadın istihdamını artırma çalışmalarını destekleyecektir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön