02 / 05 / 2024

Türkiye kendini Arap yatırımcılara ispat etti!

Türkiye kendini Arap yatırımcılara ispat etti!

Körfez yatırımcısını hedefleyen Beyttürk İnşaat, 2016’nın sonuna kadar 3 bin 500 konut yapacak. Arap yatırımcıların Türkiye’ye güveninin tam olduğunu söyleyen Barman “Türkiye kendini bu yatırımcılara ispat etmiştir” dedi.



Körfez yatırımcısını hedefleyen Beyttürk İnşaat, 2016’nın sonuna kadar 3 bin 500 konut yapacak. Arap yatırımcıların Türkiye’ye güveninin tam olduğunu söyleyen Barman “Türkiye kendini bu yatırımcılara ispat etmiştir” dedi.


Körfez ülkelerindeki yatırımcıları hedefleyen Beyttürk İnşaat, Bursa, Yalova başta olmak üzere 2016 yılının sonuna kadar 3 bin 500 konutu satışa sunmayı hedefliyor. Körfez yatırımcılarının Türkiye’de konut sahip olmayı istediklerini belirten Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, bu ülkelerde Türkiye algısının oldukça pozitif olduğunu söyleyerek bu yatırımcıların seçimle birlikte yatırım planlarının değişeceğini beklemediğini söyledi. Yapılan genel seçimler sonucu ortaya çıkan tablonun Körfez yatırımcısını ne yönde etkileyeceği ile ilgili Barman, şunları söyledi:


İstanbul projeleri de yolda


“Seçim sonuçları Körfez yatırımcılarının planlarını değiştirmez. Araplar’ın nezdinde Türkiye kendini ispat etmiş bir ülke. Arap yatırımcı nezdinde Türkiye için yatırım yapılabilir, güvenilir, yatırımcı dostu bir ülke algısı var. Seçim sonuçlarından sonra ortaya çıkan tablonun bu algıyı değiştireceğini düşünmüyorum.” 2013’te özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcılara ve Türkiye’de konut sahibi olmak isteyenlere konut üretmek için kurulmuş bir şirket olduklarının altını çizen Barman “2016 sonuna kadar Türkiye’nin bazı bölgelerinde 3 bin 500’ün üzerinde konut satmayı planlıyoruz” dedi. Bugüne kadar Yalova’da Körfez ülkelerindeki yatırımcılara özel Mia Termal ve Dreamland projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Barman, önümüzdeki günlerde Bursa Orhangazi’de 850-900 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. Yalova ve Orhangazi’de arsa stoklarının olduğunu ve doğa seven yatırımcılar için bu bölgelerde konut üretimini daha artıracaklarını kaydeden Barman “İstanbul’un Kağıthane ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde de kentsel dönüşüm kapsamında projeler üretmek istiyoruz” dedi. 


ARTIK YATIRIM İÇİN GELİYORLAR


Körfez yatırımcılarının daha önceden Türkiye’den oturmak için ev aldıklarını ama artık uzun vadede yatırım için gayrimenkul satın aldıklarının altını çizen Barman “5-10 milyon doları olan yatırımcı burada konut sektöründe yatırım yapnak istiyor” diye konuştu. Barman ayrıca, projelerinde sadece Körfez yatırımcısını hedeflemediklerini Türk vatandaşlarına da cazip gelen konutlar üreterek onlara da hizmet verdikleri kaydetti.


Star


Geri Dön