28 / 04 / 2024

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artan günlük petrol üretimine ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) çalışmalarına yönelik değerlendirmelerini paylaşan Bakan Dönmez, twitter paylaşımında, "Tebrikler arkadaşlar, Türkiye yüzyılında hedeflediğimiz kamu+özel günlükte 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadesine yer verdi.

 Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

TPAO DA  TWITTER’DAN DUYURMUŞTU

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO)  resmi hesabından gerçekleştirilen açıklamada da, konuya ilişkin bilgiler paylaşıldı.  Türkiye’nin en fazla petrol üreten petrol sahasının Şırnak ilinde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, “Şehit Esma Çevik-7 kuyusu 1.613 vpe (varil petrol eş değer) ilave üretim yoluyla toplam 7.714 vpe günlük üretime ulaşıldı. Yılın son gününde 66.639 vpe günlük üretim ile son 30 yılda gerçekleşen en yüksek üretim rakamına ulaştık” ifadeleri kullanıldı.

Twitter’da heyecanını paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Türkiye yüzyılı için hedefe adım adım gidildiğini belirterek, “kamu+özel günlük olarak 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadeleriyle müjdeli haberi verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön