20 / 08 / 2024

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 44,67 arttı!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 44,67 arttı!

REIDIN tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz Temmuz’da bir önceki aya göre nominal olarak yüzde 1,39 artan, reel olarak da yüzde 1,78 oranında azalan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 44,67 arttı, reel olarak da yüzde 10,58 azaldı.



Konut fiyatları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, satılık konut fiyat endeksindeki artış da oldukça dikkat çekti. REIDIN verilerine göre geçtiğimiz Temmuz’da bir önceki aya göre nominal olarak yüzde 1,39 artan, reel olarak da yüzde 1,78 oranında azalan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 44,67 arttı, reel olarak da yüzde 10,58 azaldı.

REIDIN tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Temmuz ayında bir önceki aya göre nominal olarak yüzde 6,05, reel olarak da yüzde 2,74 oranında artan Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki senenin aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 80,76, reel olarak da yüzde 11,73 arttı.

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 44,67 arttı!


MERKEZ BANKASI VERİLERİ NE DİYOR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), geçtiğimiz Temmuz ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 38,7 artış göstermişti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (2023=100) Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış göstererek 141,3 şeklinde oldu.,

Yine paylaşılan verilere göre Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında yıllık yüzde 38,7 artış gösterirken söz konusu  bu dönemde reel olarak azalış yüzde 14,3 şeklinde oldu.

Ayrıca yine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre üç büyük şehir için Konut Fiyat Endeksi değişimine bakıldığında, geçtiğimiz Temmuz ayında bir önceki aya göre İstanbul ve  İzmir  için yüzde 0,2 azalış,  Ankara  için yüzde 0,6 artış görüldüğü belirtildi.

Söz konusu endeks değerleri geçen senenin aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 26,8, Ankara'da yüzde 39,4 ve İzmir’de yüzde 37 yükseliş göstermişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi hesaplama yönteminde zamanlılığı artıracak şekilde revizyon yapmıştı.  Söz konusu yeni seriler, zamanlılığın artırılması amacıyla 3 aylık veri seti yerine aylık veri seti kullanılarak hesaplanmaya başlandı ve yayın süresi  de t+45 yerine t+15 şeklinde güncellenmişti.

 

İş Bankası'ndan müşterilerine özel para iadesi açıklaması

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım programı yolda

Aile Bakanlığı'ndan 3.7 Milyon açıklaması geldi. Siz de faydalanabilirsiniz


Geri Dön