29 / 04 / 2024

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.



Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk bir araya gelerek afetzedelere destek oldu. En büyük bağışı 30 milyar TL ile Merkez Bankası yaparken bağış miktarı; 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye, atılan SMS sayısı ise 9 milyon 10 bine ulaştı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Küresel boyutta da büyük üzüntüye sebep olan iki depremde an itibarıyla ne yazık ki 35.418 vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Depremin ilk gününden itibaren birçok ünlü kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgesine giderken birçok ünlü, yıkıma uğrayan 11 ilimizde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılama adına yardım çalışmalarında aktif rol aldı / alıyor. Birçok ünlü, ayrıca bağış toplama kampanyalarına da destek oldu / oluyor.

Deprem felaketinin yaralarını sarmak için bu akşam saat 20.00’den itibaren düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı yardım programında başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olduğu ortak canlı yayın tüm televizyon kanallarında aynı anda yayınlandı.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu ve Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk, bir araya gelerek afetzedelere destek oldu.

Gecede tam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL yardım toplandı. Ayrıca 9 milyon 10 bine  SMS atıldığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön