06 / 05 / 2024

Türkiye yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı!

Türkiye yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı!

Türk inşaat sektörünün dev oyuncuları, Körfez yatırımcısını İstanbul'da ağırladı. Yabancı yatırımcılar, yaşanan terör olayları nedeniyle yatırım planlarını ertelemeyecekleri görüşünde birleşti



Türk inşaat sektörünün dev oyuncuları, Körfez yatırımcısını İstanbul'da ağırladı. Yabancı yatırımcılar, yaşanan terör olayları nedeniyle yatırım planlarını ertelemeyecekleri görüşünde birleşti


Eylülde Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2015'e çıkarma yapan Türk inşaat sektörünün dev oyuncuları, Körfez yatırımcısını İstanbul'da ağırladı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) üç gün sürecek 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliğine Körfez yatırımcısı yoğun ilgi gösterdi. DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM'in destekleriyle ve Emlak Konut GYO, Albaraka ve Odeabank'ın çözüm ortaklığıyla gerçekleşen etkinliğe, Suudi Arabistan, Dubai, Katar ve Kuveyt'ten 47 firma katıldı. "Ankara'daki saldırı nedeniyle bu tür organizasyonları yapmak zor ama memleketimizin kalkınması için çalışmalarımıza devam etmek zorundayız" diyen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, "3 gün sürecek program içinde İstanbul'un 4'üncü Boğaz Köprüsü'nü İstanbul'dan Körfez bölgesine kadar uzatalım istiyoruz" şeklinde konuştu. Yatırımcılardan Ankara'da yaşanan katliamla ilgili soruları birebir görüşmeler esnasında duymayı beklediklerini söyleyen Çelik, "Türkiye ekonomisi büyük, demokrasi kültürü büyük bir ülke. Onlara 'Türkiye yaşanmaz bir ülke değil. Türkiye'den korkmayın ve yatırıma gelin' diyeceğiz" dedi. 


20 milyar $'lık iş hacmi

Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası çıktığından bu yana yabancıya konut satışında 4-5 milyar dolarlık hacme ulaşıldığını belirterek, "Türkiye'deki konut sektörüne baktığımızda yılda 500-550 bin adetlik satış yapılıyor. Bu satışın yüzde 5'ini, 10'unu yabancıya yapabilirsek, önümüze 15-20 milyar dolarlık iş hacmi çıkıyor. Yabancıya konut satışının yılda 50-55 bini bulmamız gerekiyor" diye konuştu. 


Damga vergisi gündemde 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz" dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Türkiye'deki istikrarın ve güvenin yabancı yatırımcının bakışı için de önemli olduğunu söyledi. 


'Türkiye bölgenin en güvenli limanı'

Etkinliğe katılan şirketlerin yetkilileri, Türkiye'nin yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı olmaya devam ettiği ve yaşanan terör olayları nedeniyle yatırım planlarını ertelemeyecekleri yönünde görüş bildirdi. Zirvede konuştuğumuz yetkililer, yatırım planlarını şöyle özetledi: 4 Dubai merkezli Alliance Uluslararası Yatırım'ın CEO'su Davud Shezawi, "Türkiye'de şirket olarak yatırımlarımız bulunuyor. Türkiye'ye yatırım konusunda bizi kaygılandıran bir durum yok" dedi. 4 Dubai merkezli Sotheby's International Realty'nin CEO'su George Azar, "Yatırım yapılacak tek Müslüman ülke olarak Türkiye'yi görüyoruz. Bölgede en güvenli liman olarak Türkiye'yi biliyoruz. Temelleri sağlam bir ülke olan Türkiye'de son aylarda yaşanan olumsuz gelişmeler yatırım perspektifimizi etkileyeceğini sanmıyorum" diye konuştu. 4 Dubai kökenli Elysian'ın CEO'su Noman Mahmood, Arap yatırımcıların ve yaşamak için Türkiye'yi tercih edenlerin kendilerini iyi hissedecekleri bir kültürü burada bulacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Bodrum gibi turistik bölgelerde de yatırım düşünüyoruz. Körfez'den İstanbul'a olan yoğun talep nedeniyle buradayız. TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi yatırım için bu ülkeyi daha da cazip kılıyor."


Sabah


Geri Dön