22 / 07 / 2024

Türkiye'de 17 milyon konutta ısı yalıtımı bulunmuyor!

Türkiye'de 17 milyon konutta ısı yalıtımı bulunmuyor!

Dow Bina Çözümleri, yalıtım sektöründeki çevreci ürünleri ve bu konuda yaptığı yatırımlarla duyarlı bir tavır sergiliyor




AVRUPA'NIN 20 KATI ENERJİ TÜKETEN TÜRKİYE'DE YALITIM ŞART!


Çevreci yalıtım ürünleriyle Dow, hem doğayı hem cebinizi koruyor

Küresel ısınmayla birlikte büyük ölçüde artış gösteren çevre sorunları hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. İnsanoğlu, çevreye zarar vermekten çekinmeyerek kendi eliyle hazin sonunu hazırlarken Dow Bina Çözümleri, yalıtım sektöründeki çevreci ürünleri ve bu konuda yaptığı yatırımlarla duyarlı bir tavır sergiliyor. Dow'ın çevreci yalıtım ürünleriyle eviniz yazın serin, kışın sıcak, soğutma-ısıtma için harcadığınız yakıt daha az, çevreniz daha temiz, içiniz daha rahat...  

Dünya çapında sürdürülebilir çevre ve iklim değişikliği konusunda sayısız faaliyete imza atan Dow Chemical'ın, Türkiye'de yapı malzemeleri alanındaki işkolu olan Dow Bina Çözümleri, Dünya Çevre Günü'nde herkesi çevreci bir yatırım yapmaya davet ediyor, yalıtım… Çünkü yalıtımlı bir evde yalıtımsız evlere oranla ısıtma soğutma giderlerinde yüzde 50 daha az yakıt harcanıyor ve havaya daha az sera gazı salınıyor. Yalıtımlı evler, daha az elektrik ve yakıt tüketerek hem doğayla hem de cebimizle dost oluyor. 

Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, Türkiye'nin çevre duyarlılığı konusunda yetersiz olduğunu belirtti. Avrupa'da neredeyse sıfır enerji harcayan “Pasif Ev”lere geçiş söz konusuyken, ülkemizde hâlâ yalıtımsızlık sorununun çözülemediğini ifade eden Topçu, yalıtımsız binaların, sadece ısınmak için “Pasif Ev”lere göre 20 kat daha fazla enerji tüketerek hem ekonomik hem de ekolojik bir tahribata neden olduğunu vurguladı. 

Avrupa ülkelerinde kişi başına ısı yalıtımı malzemesi tüketiminin bizden 7 ila 10 kat fazla olduğuna ve ülkemizde 17 milyon konutta hâlâ ısı yalıtımı olmadığına dikkat çeken Topçu, çevre dostu “Pasif Ev”lerin ana prensibinin binanın dış kabuğuna ısı yalıtımı uygulanması olduğunu anlattı. Çevreye duyarlı, enerji etkinlikli, ekonomik ve konforlu bir yaşamın anahtarını sunan“Pasif Ev”ler, her ne kadar “Pasif Ev” olarak adlandırılsa da binalar, ofis, hastane, okul gibi amaçlara hizmet eden yapılar için de kullanılıyor. Dow Bina Çözümleri de İtalyan Solar Bilgi Merkezi binasında, CE Belgeli DOW STYROFOAM™ ürünleriyle gerçekleştirdiği ısı yalıtımı uygulamalarıyla, yüzde 92 enerji tasarrufu sağladı, karbon emisyonunu sıfıra indirdi ve böylece dünyanın sürdürülebilir geleceği için önemli bir adım attı.

Kaliteli ürünlerle doğru uygulandığı takdirde hem bütçelerde tasarruf sağlayan hem de karbon salınımını düşürerek çevreye duyarlı olan ısı yalıtımının öncü firmalarından Dow Bina Çözümleri, üretim aşamasında da çevreci kimliğinden vazgeçmiyor. AB üyesi ülkelerin kullandığı çevre dostu şişirme gazlarıyla üretim yaparak küresel ısınma ve çevre kirliliği ile mücadeleye katkıda bulunuyor. Uluslararası CE Belgeli üretime geçiş ve kapasite artışı için ekonomik kriz ortamında bile 40 milyon dolar yatırım yapmaktan kaçınmıyor. Yaptığı bu yatırımla çevre dostu üretim kapasitesini 750 bin metreküpe çıkaran Dow Bina Çözümleri, Türk yalıtım sektöründe pek çok ilki gerçekleştirmeye devam ediyor. 


Geri Dön