Arsa ve Arazi

Türkiye’de arsa fiyatlarının yüzde 30’u balon…

Arsaya olan talep sürerken, fiyatlardaki artış da devam ediyor. Ev alamayanların tercihi olan arsa fiyatlarında balonun şiştiğini ifade eden analist Tardu Barlas, “Türkiye'de konut balonu var, ondan daha önemlisi ise arsa balonu var. Reel bazda en az yüzde 30'luk bir balondan söz ediyorum" dedi.

Yüksek fiyatlar nedeniyle ev alamayanlar son dönemde arsaya yöneliyor. Sektörde de “önce arsa-sonra ev” formülüyle yeni alternatifler geliştiriliyor. Arsa satışları 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen yıl gayrimenkul satışlarının yüzde 90’ı arsa ve arazi olarak gerçekleşti. Konut dışı gayrimenkulün toplam satış içerisindeki payı da yüzde 58,44 ile en yüksek orana çıktı.

Satış adetleri bu yıl kısmen düşse de arsa ve araziye olan talep sürüyor. Arsa fiyatları yükseldikçe konut maliyetleri de artıyor.

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, https://x.com/taaardu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de hem konut hem de arsa fiyatlarında balon olduğunu söyledi. Barlas arsa fiyatlarındaki balonun yüzde 30 olduğu belirttiği paylaşımında şunları aktardı:

“Türkiye'de konut balonu var, ondan daha önemlisi ise arsa balonu var. Reel bazda en az yüzde 30 luk bir balondan söz ediyorum. Bir malın alıcısı hangi fiyattan varsa değeri o fiyattır. İstedikleri kadar fiyat yazsınlar gerçek değişmez.”

İŞTE O PAYLAŞIM

BALON PATLAMIYOR BİR TÜRLÜ!

Resmen açıklandı! Ocak'a kadar ikinci el araçlar, sıfır araçlardan pahalıya ilana çıkmayacak!

Cumhuriyet altını ne kadar? Kapalıçarşı ata altın fiyatları kaç lira? Harem altın fiyatları son dakika!

Emlak Konut'tan Çekmeköy Kışlası'na 456 konutluk yeni proje geliyor!

İzmir’de yapı stokunun durumu alarm veriyor! Her 10 yapıdan 4 tanesi riskli!