05 / 05 / 2024

Türkiye'de bir ilk! Anaokulu desteği geliyor! Tarih verildi...

Türkiye'de bir ilk! Anaokulu desteği geliyor! Tarih verildi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anaokulu destek ödemesinin tarihini açıkladı. Peki anaokulu desteğinin şartları neler? Anaokulu yardımı ne kadar? İşte detaylar... 



 Türkiye de bir ilk! Anaokulu desteği geliyor! Tarih verildi...

1 MİLYON ÇOCUĞA DESTEK SAĞLANACAK!

Devlet, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu desteği veriyor. Aile ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında, 3 ay önce, sosyal yardımlardan faydalanan hanelerde 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretlerinin karşılanmasını içeren protokol imzalanmıştı. Bu dğrultuda sosyal yardım kullanıcılarının çocukları okul öncesi eğitimden ücretsiz faydalanacak. 2022- 2023 eğitim-öğretim dönemi ile başlayacak projeyle 1 milyon çocuğa destek sağlanacak.

 Türkiye de bir ilk! Anaokulu desteği geliyor! Tarih verildi...

Öte yandan devlet maadi durumu iyi olmayan ailelerin çocuk sayısına göre destek veriyor. Devlet, hanenin çocuk sayısına göre ile 350 TL, 450 TL, 550 lira ve 650 TL ödeme gerçekleştiriyor. Destek Aile Bakanlığı tarafından ilgili kişilerin adına PTT'den yatırılıyor. T.C kimlik numarası ile PTT aracılığıyla paranızı yattığı gün hemen alabiliyorsunuz. Fakat yardımdan yararlanmak için birtakım koşulları taşımanız gerekiyor. 

Çocuk parası yardımı olarak adlandırılan bu destek ihtiyacı olan hanelere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan desteklere başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen koşulları taşıyanlara devlet ödemelerini direkt yapılıyor. Ödeme takviminizi e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Ailede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 Türk Lirası'nın altında olması gerekiyor.

Ziraat Bankası'ndan müjde! KPSS şartsız servis görevlisi, uzman ve müfettiş yardımcısı alıyor!

THY'den ucuz bilet kampanyası! İndirimi duyan 299 TL'lik bileti almaya koştu!

Bakanlık duyurdu! 85 bin personel alımı yapacak!

Anneler müjde! E-Devlet'ten başvurun PTT'den 650 TL'yi hemen alın!


Geri Dön