06 / 05 / 2024

Türkiye'de demir yollarına 32 milyar dolar yatırım yapıldı!

Türkiye'de demir yollarına 32 milyar dolar yatırım yapıldı!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülke genelinde demiryollarına yapılan yatırımlardan bahsetti. 



Ulaşım ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaismailoğlu, demiryolları yatırımlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Bu sene 44,8 milyar TL ödenekle vatandaşların menfaatleri doğrultusunda ulaştırma ve altyapı yatırımlarını hızlandırdıklarını söyleyen Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu: 

"Ulaştırma ve haberleşme alanlarının Türkiye'de kalkınmanın en temel dayanağı olduğunu bilerek 2003 yılından bu yana alanımızda 1 trilyon 103 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız ve devam eden projelerle birlikte toplam nihai yatırım tutarı 1 trilyon 580 milyar liraya ulaşacak. 2003'ten bugüne kara yollarımıza 105,1 milyar dolar ayırarak, otoyollar, bölünmüş yollar, köprüler, tüneller, viyadükler, tek yol ve iyileştirme çalışmaları yaptık. Türkiye'yi konforlu ve sürüş güvenliği yüksek yollarla tanıştırırken, ölümlü kaza oranlarını çok ciddi oranda azalttık.

Türkiye de demir yollarına 32 milyar dolar yatırım yapıldı!

Demir yollarımıza 32 milyar dolar yatırım yaparak, YHT projelerimizi hayata geçirdik. Kent içi raylı sistem hatları inşa ettik, yenileme, sinyalizasyon, elektrifikasyon işlerimizi gerçekleştirdik ve demir yolu taşımacılığında iddiamızı artıran lojistik merkezlerini Türkiye'ye kazandırdık. Yani ülkeyi gerçek anlamıyla demir ağlarla ördük. Yük ve insan taşımacılığında demir yollarını daha verimli ve doğru bir biçimde değerlendirdik. Demir yollarını Türkiye'nin stratejik bir gücü haline dönüştürdük. Hava yollarına 15,1 milyar dolar ayırarak, 26 olan havalimanı sayısını 56'ya yükselttik. Yeni terminal binalarıyla kapasitemizi oldukça artırdık."

Adil Karaismailoğlu: Demir yolu yatırımları hız kesmeden devam edecek!


Geri Dön