Genel

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonlarında roaming dönemi başlıyor...

E-mobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) Murat Pınar, ülkemizdeki şarj istasyonlarının birbirleri ile yüksek düzeyde entegre olması gerektiğini açıklayarak, bu bağlamda roaming sisteminin hayata geçirilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Buna göre, söz konusu sistem sayesinde kullanıcılar, farklı operatörlere ait istasyonlardan kesintisiz hizmet alabilecekler. Bu adım, ulusal şarj istasyonu ağı stratejisine de önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.

E-mobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, elektrikli araç ekosisteminin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için önemli bir adım atıldığını duyurdu.

dunya.com'da yer alan içeriğe göre; Murat Pınar, açıklamasında “Şarj istasyonları arasındaki uyum, yalnızca sektörel bir gereklilik değil, aynı zamanda elektrikli araç kullanımını teşvik edecek kritik bir unsurdur. Bu sistem sayesinde kullanıcılar, farklı operatörlere ait istasyonlardan kesintisiz hizmet alabilecekler. Bu adım, ulusal şarj istasyonu ağı stratejisine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Özellikle Avrupa Komisyonu’nun benzer yaklaşımlarla sürdürülebilir mobiliteyi desteklediği bir dönemde, Türkiye’nin de bu küresel eğilimi takip etmesi önemlidir” dedi.

YOL HARİTASI ÖNERİSİ SUNULUCAK 

Roaming sisteminin hayata geçirilmesi için, sektör temsilcileri ile yoğun bir iş birliği sürecinin yürütüldüğünü aktaran Pınar, yakın gelecekte bu konuda somut adımlar atılacağını ve paydaşlara sunulacak bir yol haritasının hazırlandığını, ilgili düzenleyici kurumlara da başvuru yapılacağını kaydedildi. Bu sistemin, elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarına erişimini kolaylaştırarak, sektörün genel hizmet kalitesini artıracağına dikkat çekti.

Bu yeni adım, EMOD’un ulusal stratejiyle uyumlu hareket etme kararlılığını ve elektrikli araç ekosisteminin gelişimi için sektörel iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu sürecin Türkiye’de emobilite sektörünün hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine ivme kazandıracağına inanan Dernek, tüm paydaşları bu sürece aktif katkıda bulunmaya davet ediyor.

Bu gelişmeler ışığında, EMOD’un liderliği altında atılan adımların, Türkiye’deki emobilite ekosisteminin Avrupa’daki benzer sistemlerle rekabet edebilir seviyeye gelmesini sağlayacağı öngörülüyor.

ATEM Başkanı Akçam: Site ve apartmanlarda şarj istasyonu zorunlu olmalı!

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu için 5'te 4 çoğunluk şart! Nasıl kurulur?

Elektrikli araç şarj soket sayısı yurt genelinde 12 bini geçti...