Türkiye'de en çok tapu işlemi Karacabey'de yapılıyor!
Türkiye’de birikimini araziye yatırmak isteyen yatırımcının yanı sıra memur ve işçiler de, İstanbul’un alternatif metropol şehri Bursa’ya ve ilçelerine gözünü dikti..
Türkiye’de birikimini araziye yatırmak isteyen yatırımcının yanı sıra memur ve işçiler de, İstanbul’un alternatif metropol şehri Bursa’ya ve ilçelerine gözünü dikti. Yatırım uzmanları ise, parasına para katmak isteyen yatırımcılara önemli tüyolar verdi. Bursa’nın Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ilçeleri Balıkesir’in Susurluk ilçesi ve İstanbul İzmir otoban güzergahındaki bir çok arsanın kısa sürede değerleneceği ifade ediliyor.
İMKANLARI DAR OLAN VATANDAŞ DA TOPRAĞA YÖNELİYOR
Elit Grup Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve gayrimenkul uzmanı Harun Çalımlıoğlu, artık sadece yatırımcıların değil aynı zamanda memur ve esnafın da yatırımlarını arazi üzerine yaptıklarını söyledi. Çalımlıoğlu, “Toprak dünyada üretimi olamadığı için, her zaman ilgi odağı olmuş. Yalnızca üzerine bir şey ekip kazanmak değil, ilerleyen zaman dahilinde yatırımlarla alakalı, yatırımcısına çok ciddi kar marjı getiren özel bir yatırım aracı olarak, özellikle son dönemlerde gündeme gelmiş bir yatırımdır. Özellikle metropollerde, büyüyen şehirlerde, yatırımların çoğu toprağa yönelmekte. Bunun sebebi, eskiden yalnızca yatırımların, üst düzey sanayicilerin, iş adamları, parası olan, imkan sahibi olan insanlar yaparken, bugün memurlardan, esnafına kadar imkanları dar olan insanlarda, bugün yatırımlarını kesin ve net olarak toprağa yöneltiyor” dedi.
LİMİTİNİ DOLDURAN İSTANBUL NEREYE AÇILACAK?
Yatırım olarak sadece metropol ve büyüyen şehirlerin çevrelerinin öne çıktığını ifade eden Çalımlıoğlu, “Çünkü bu şehirlerin büyümesi, büyüme alanları yatırımcıların dikkatini çekiyor. Araziyi ekerseniz de para olarak geri döndürür, üzerine bir bina yaparsanız da, alır satarsanız da kazandırır. Hal böyle olunca toprak her dönemde yatırımcı için güvenli liman, ilgi odağı olmuştur” diye konuştu.
İstanbul’un büyüme hızıyla etrafını dalga dalga, tetiklemesi kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Çalımlıoğlu, “Bugün sınıfın en büyük projelerinden birisi otoban projesidir. Otoban projesi, 50 tane ülkenin bütçesine eş değer, dünyada sınıfında en büyük projelerinden birisidir. İstanbul ile İzmir arasındaki geçtiği bütün yolları, ciddi bir şekilde tetikleyecek. Çünkü yol öncelikle medeniyet getirir ama bu sefer yol ciddi metropolleri birbirine ulaştıracağı için, geçtiği yerlerde bütün ekonomik yapıyı değiştirmesi hedeflenmekte ve beklenmektedir. Eğer İstanbul’un ilerleyen zaman içerisindeki yayılımı, açılımı söz konusu olursa, bunu en yakınında Bursa ve üzeri yapılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
BURSA ARAZİ SATIŞINDA LİDERLİĞİ ELE GEÇİRDİ
İstanbul ile Bursa arasındaki mesafenin kısaldığına işaret eden Harun Çalımlıoğlu, şunları kaydetti;
“Bugün alt yapı çalışmalarına bakıldığı zaman, İstanbul- Bursa arası bir saatlik mesafeye düşmekte, hava yolları ve deniz yollarıyla İstanbul’a ulaşım, daha da hızlı bir hal almaktadır. İstanbul’un tetiklemesiyle Bursa bugün lider, en fazla artan, en fazla prim yapan bölgelerimiz arasında başı çekiyor. Bugün Yenişehir, dünyada 6 tane olan Türkiye’de ilk olacak Oto Test Merkezi’nin gelmesi, yeni sanayi alanları, otoban gibi sınıfın en büyük projeleri, alt yapı çalışmaları, Bursa üzerinde duyuluyor, görülüyor, biliniyor olması, Bursa’yı yatırımcısı açısından gözde bir şehir haline sokmakta ve çevresiyle alakalı her gün tetiklemekte, gelişmeleri artırmaktadır.”
TÜRKİYE’DE EN FAZLA TAPU İŞLEMİ KARACABEY’DE YAPILIYOR
Karacabey ilçesinden gayrimenkul danışmanı Hüseyin Sarıbal ise, Türkiye’de tapu işlemleri konusunda, en fazla tapu gelirlerinin yapıldığı yerin Karacabey olduğuna işaret ederek, “İstanbul, İzmir otobanı bizim Karacabey’den geçecektir. Bu da tahminen 1-2 yıl içerisinde sonuca ulaşabilir. Karacabey’de bazı yerler sanayiye açılmıştır. Bu konuyla alakalı da İstanbul’da biliyorsunuz fazla bir yoğunluk var. Bu yoğunluğun veya nüfus çoğunluğunun bu bölgelere aktarılması gerekiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma elverişli olmayan 29 bin dönüm araziyi imara açmak için çalışma başlattığına da işaret eden Sarıbal, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu konuyla alakalı ve Uludağ Üniversitesi’nin çalışmasıyla beraber Karacabey’de 29 bin dönüm araziyi imara açma düşünceleri var. 29 bin dönüm arazinin sanayi ve farklı projelere açılması, Karacabey ve Bursa arasında bir hareketlilik meydana getirecektir. Bizim bölgemizdeki arazi fiyatları başka bölgelere göre çok düşük kalmıştır. Bu konuyla da alakalı, yatırımcıların buna dikkat etmesini ve dikkate almasını, hızlı bir şekilde bu bölgede arazi almalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
YENİŞEHİR YATIRIMCIYA GÖZ KIRPIYOR
Yenişehir ilçesinden gayrimenkul danışmanı Sabri Kürün, ilçeyi etkileyen projelerin yatırımcıların dikkatini çektiğini belirterek, “Bu bölgeye, yatırım yapacak vatandaşlarımızı her zaman bekliyoruz. Nedeni ise Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’de yapılacak olması, buna istinaden organize sanayi bölgesinin açılması, hızlı tren istasyonun gelmesi, yük tren projesinin olması ve Gebze yapılan 3.köprü bağlantısının Yenişehir’den geçmesidir” dedi.
Arap ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden yatırımcıların Yenişehir’i tercih ettiğini ifade eden Kürün, “Yabancılar Yenişehir’e çok sıcak baktıkları gibi gayrimenkul anlamında da yatırım yapıyorlar. Havası, tarımı, hayvancılığı ile de ön plana çıkan ilçemizde Yenişehir Uluslararası Havaalanı’nın olması, Gemlik serbest bölgedeki limanlara yakınlığı ile yatırımcıların dikkati çekiyor. Yatırım yapmak isteyenlere hızla gelişen ve büyüyen, Türkiye’nin en gözde ilçesi olma yolunda hızla ilerleyen Yenişehir’de yatırım yapmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.
Bugün