Türkiye'de her yıl 700 bin konuta ihtiyaç var!
Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya inşaat sektörünün gelecekte de daha iyiye gideceğini söyledi. Bu bağlamda Türkiye'de her yıl 700 bin konutun yapılması gerektiğini belirtti.
Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak nitelendirilen referandumun ardından Türkiye için yeni bir dönemin başladığını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu dönemin Türkiye'nin yükselişinin başlangıcı olacağını söyledi. Çetinsaya, "Sandıktan çıkan sonuçla çok kısa bir sürede ekonomik alanda hareketlenmenin başlayacağını düşünüyorum. Referandum öncesinde yatırımlarını beklemeye alan bir kitle mevcuttu. Artık bu kitlenin geri dönüşlerini alacağımız bir sürece girmiş bulunuyoruz" dedi. Gelinen noktada özel sektörün temsilcileri olarak binlerce konutluk siteleri ve dev kamu projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Çetinsaya, "Bu noktada ülkemizin yeni döneminde de inşaat sektörü lokomotif sektör olarak misyonunu yerine getirecektir. Bugün itibarıyla Türkiye'nin yükselişi çok daha hızlı olacaktır" şeklinde konuştu.
6 BİN ÇALIŞANLA YOLA DEVAM
Çetinsaya, 6 projede inşa çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirterek, "Her yeni yılda sektördeki yatırımlarımıza daha da ağırlık veriyoruz. Devam eden projelerimiz ve yakın zamanda başlamayı planladığımız toplam 10 proje bulunuyor. 10 şantiyede 6 binin üzerinde çalışanımızla faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu. Türkiye'de her yıl 700 bin konuta ihtiyaç olduğunun altını çizen Çetinsaya, "Artaş İnşaat olarak amacımız milletimizin yaşam standartlarını yukarıya çekmek ve bizi tercih eden vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sunarken kazançlı bir yatırıma da imza atmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
15 YILDA BÜYÜK YOL ALDIK
İnşaat sektörünün özellikle son 15 yıl içinde çok büyük yol kat ettiğini belirten Çetinsaya, "Buradaki en büyük etken ülkemizdeki nitelikli konut ihtiyacıydı. Bu talebi oluşturan en büyük neden ise niteliksiz ve sağlıksız yapılaşmaydı. Bununla birlikte güçlenen ülke ekonomimiz ve özel sektörün kuvvetlenmesi de hızlı bir yükselişi beraberinde getirdi" dedi. Çetinsaya, şöyle devam etti: "Ekonomideki istikrar kısa sürede Türkiye'yi hızlı bir yükseliş trendine soktu. Millet olarak potansiyelimize güvenmemiz gerekiyor. Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesidir. 2023 vizyonu kapsamında oluşturulan hedeflere her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. İnşaat sektörü şimdilerde olduğu gibi gelecekte de 'Yeni Türkiye'nin en önemli sektörü olarak misyonunu sürdürecektir."
SABAH SEKTÖRE YÖN VERİYOR
Çetinsaya, Türkiye'nin en hareketli yıllarına ve gelişimine tanıklık ettiğimiz dönemlerde Sabah gazetesinin daima habercilik anlamında önemli başarılara imza attığını belirterek, şöyle konuştu: "Sabah gazetesini kurulduğu günden itibaren edindiği yeri koruyan güvenilir bir mecra olarak gördük. Sabah gazetesi, son yıllarda ekonomimizin lokomotifi olarak konumlanan inşaat sektörünün de her daim yanında olan ve sektörün gelişimini yakından takip eden bir mecra oldu. Bizler ülkemizin ve ekonomimizin gelişimi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bir tarafta çalışmalarımız devam ederken sizlerin de yaptığı haberler ve değerlendirmeler bizlere güç veriyor. İnşaat sektörü haberlerinizi geniş yelpazede okuyuculara sunmanız yatırımcıya da yön veriyor. Bu misyon çok önemli. Katkılarından dolayı Sabah gazetesi ailesine teşekkür eder, 32. kuruluş yıldönümünü kutlarız."
Sabah