05 / 05 / 2024

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu: 3 bin 710 puan alarak rakiplerini geride bıraktı

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu: 3 bin 710 puan alarak rakiplerini geride bıraktı

Türkiye'de otomotiv gazetecileri tarafından piyasadaki en iddialı otomobil modellerinin değerlendirildiği oylamada kazanan belli oldu. Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka ve Renault Taliant finale kalmıştı.



YILIN TASARIMI ÖDÜLÜ BMW 4 GRAN COUPE'YE

Yarışma kapsamında, "Yılın Tasarımı" kategorisinde birinciliği BMW 4 Serisi Gran Coupe kazanırken, bu yıl ilk kez verilen "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Fiat Egea Hybrid Lansmanı, "İnovasyon" ödülünü ise "Yol Arkadaşım Connect" projesiyle yine Fiat kazandı.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ödülü ikinci kez kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Kazanmış olduğumuz bu ödül için tüm OGD üyelerine teşekkür ediyorum ve aynı zamanda bu yarışmada emek gösteren diğer tüm rakip marka temsilcilerini de yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Yarışmanın Hyundai Motor Company tarafından da ilgiyle takip edildiğini anlatan Berkel, şunları kaydetti:

"Popüler SUV modelimiz Tucson ile 'OGD Türkiye'de Yılın Otomobili' ödülünü kazanmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Yeni teknolojiye sahip platformumuz, motor performansımız, konforlu iç mekanımız ve etkileyici tasarımımız ile kullanıcılarına farkındalık yaratan bir otomobil sunuyoruz. Türkiye'de her geçen gün artan SUV müşterileri üzerinde güçlü bir etki bırakan Tucson'un kazandığı OGD Yılın Otomobili ödülü ve jüri üyelerinin yüksek puanları, bu modelimizi tercih edenlerin de doğru bir seçim yaptıklarını destekliyor. Ayrıca Tucson, yüzde 12’lik pazar payıyla da SUV segmentindeki iddiamızı artırmaya yardımcı oluyor."


Geri Dön