29 / 04 / 2024

Türkiyedeki 18 milyon konutun yüzde 90ı yalıtımsız!

Türkiyedeki 18 milyon konutun yüzde 90ı yalıtımsız!

İZODER tarafından yapılan sektör araştırmasına göre, Türkiyede bulunan 18 milyon konutun %90ı yalıtımsız. Bu nedenle ülkenin enerji kaybı 2009 yılı itibari ile her yıl için 10 milyar TL



Yapılan araştırmalar, enerji kaybının büyük bir bölümünün binalardaki yalıtımsızlıktan ve yetersiz yalıtımdan kaynaklandığını göstermektedir. Aynı zamanda ortaya çıkan sorunların %30 yanlış malzeme, %70 ise yanlış uygulamalardan kaynaklanıyor.
 
İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, herhangi mesleki eğitime tabi tutulmamış ve geçerli bir yeterlilik belgesine sahip olmayan niteliksiz elemanların uygulamaları sonuncunda, ülke ekonomisinin önemli kayıplara uğradığını söyledi.
 
Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme projesi ile nitelikli eleman ihtiyacının karşılanacağını söyleyen İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Sektör bütününde geçerli olacak ortak bir meslek standardına göre bir yeterlilik hazırlanacak ve yeterliliğe dayalı sınav ve belgelendirme sistemi oluşturulacaktır. Böylece sektörde herkesin eşit bir şekilde sınanması mümkün olacak ayrıca sektörün en büyük sorunu olan, nitelikli eleman ihtiyacı da karşılanmış olacaktır dedi.


Geri Dön