28 / 04 / 2024

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.



Farklı ülkelerden 500'den fazla yabancı yatırımcının katılım göstereceği 12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 28-29 Nisan'da yapılacak. 12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne ilişkin basın toplantısı bugün Hilton Convention Center'da yapıldı. 

Toplantıda sektörle ilgili konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, Türkiye ekonomisinin son dönemde üstün performans gösterdiğini söyledi.

Türk ekonomisinin geçen yıl yüzde 7,4 büyüyerek G20 ülkelerinin tümünü geride bıraktığını ve bu büyümede hükümetin aldığı kararların etkisinin çok büyük olduğunu söyleyen Kalsın,  inşaattaki büyümenin de ülkenin yüzde 7,4'lük büyümesine ciddi katkı sunduğunu söyledi.

Şu anda dünyada inşaatı davam eden en büyük 10 projeden 6'sının Türkiye'de olduğunu da belirten Murat Kalsın, 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul gibi önemli projelere de değindi. Kalsın, bu projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Kalsın konuyla ilgili olarak, Türkiye'nin gayrimenkulde büyük potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, "Bunu konut fiyatlarındaki eğilimlerden görmekteyiz. Yıllık yüzde 11'den fazla fiyat artışı ile dünyanın en cazip gayrimenkul pazarlarından biri Türkiye konut sektörü. Geçtiğimiz yıl satılan konut sayısına baktığımızda rakamlar da bizi doğrular nitelikte" dedi.

Geçen yıl yabancılara konut satışının 2016'ya göre yüzde 22,2 arttığını da dile geiren Kalsın, ayrıca İstanbul'daki ofis arzının 5,3 milyon metrekareye ulaştığını söyledi. 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön