02 / 05 / 2024

Türkiye'nin altın rezervi yükseldi!

Türkiye'nin altın rezervi yükseldi!

Türkiye, en yüksek altın rezervine sahip olan ülkeler arasında 12. sıraya çıktı...



Türkiye en yüksek altın rezervine sahip ülkeler arasında yükselişine devam ediyor. Dünya Altın Konseyi (World Gold Council) tarafından açıklanan rapora göre, 2019 yılı sonunda  14. sırada bulunan Türkiye, bu yılın ikinci çeyrek döneminde 12. sıraya çıktı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin altın rezervleri 2020 yılı 2.çeyrekte 583,0 ton şeklinde açıklandı. 2019 yılı sonunda rezerv 412,5 ton seviyesindeydi.

Böylelikle Türkiye, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Tayvan'ı geride bıraktı. ABD 8.133,5 ton rezervle ilk sıradaki bulunurken, Almanya 3.363,6 ton ile ikinci sırada, IMF 2.814,0 ton ile üçüncü sırada yer alıyor. İlk üç sırada bir önceki döneme göre bir değişiklik olmadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön