29 / 04 / 2024

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.



Altın ithalatında son dönemdeki dikkat çeken yükseliş eylül ayında da devam etti. Altın ve diğer kıymetli taş ithalatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 543,4’lük artarak 3 milyar 110 milyon dolara yükseldi. Geçen sene eylül ayında bu rakam 483 milyon dolardı.

‘Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metaller, inciler, taklit mücevherci eşyası, metal paralar’ ithalatı, ocak-eylül  döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,2 artarak 14 milyar 227 milyon dolara ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön