14 / 05 / 2024

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.



9 AYLIK FATURA 88 MİLYAR DOLAR

Eylül ayındaki 9 milyar 563 milyon dolarlık enerji ithalatı ile beraber enerji ve altın faturası eylül ayında 12 milyar 673 milyon dolar oldu.

Ocak-eylül dönemindeki toplam enerji ve altın ithalatı da 88 milyar 77 milyon dolar olarak kaydedildi.

 Türkiye nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye’nin enerji ürünleri ihracatı eylül ayında 1 milyar 705 milyon dolar, ocak-eylül döneminde 12 milyar 268 milyon dolar oldu.

Türkiye’nin altın ve diğer kıymetli taş ihracatı da eylül ayında 951 milyon dolar, ocak-eylül döneminde 7 milyar 332 milyon dolar olarak kaydedildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön