02 / 05 / 2024

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

 Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu



Merkez Bankası'nın faizleri yukarı çıkarma kararı başta Türkiye olmak üzere dünya piyasasında büyük bir yankı uyandırdı. Bu kararın etkileri de kısa bir süre içerisinde hemen görülmeye başlandı. Ünlü altın analisti İslam Memiş de altın almayı düşünen vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamaları duyan vatandaşlar adeta kuyumculara koştu. 

Altın piyasasındaki kritik sürecin altının Ekim ayında rekor rakamlara ulaşabileceği bir süreci gösterdiğini vurgulayan Memiş, ABD Merkez Bankası faiz kararının da altın fiyatlarını etkileyeceğine dikkat çekti.

YATIRIMCILAR BU FİYATLARI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİ 

Son 48 saatin altın fiyatlarının şekillenmesine neden olacağını ve bu fırsatın bir daha gelmeyeceğini aktaran Memiş, yatırımcıların bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca Çin'den gelen ekonomik verilerin de altın fiyatlarını etkilediğini söyleyen Memiş, global piyasalardaki olumsuzlukların altın talebini artıracağını da aktardı.

ALTINDA EN MANTIKLI YATIRIM YÖNTEMİ 

Yatırımcılara, parite üzerinden altın almanın mantıklı bir seçenek olduğunu söyleyen Memiş, aynı zamanda gram altın/TL fiyatlarındaki kota uygulamalarının altın fiyatlarındaki makas aralığına etki ettiğini ve bunun ilerleyen dönemdeki fiyat hareketliliğini şekillendirdiğini belirtti.

Yatırımcılara 48 saat içinde pozisyon alın diyen Memiş, önümüzdeki aylarda büyük bir getiri kazanmalarını sağlayacak fırsatı değerlendirmeleri önerisinde bulundu.
 


Geri Dön