29 / 04 / 2024

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.



Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fier’de inşa edilen hastanenin açılışı töreni gerçekleşti. Açılışta konuşan Koca, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk’ta 150 yataklı bir hastanenin yapılması için talimat verdiğinden bahsetti. 

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği hastane açıldı!

Hastane yapım çalışmalarını hızlandırdıklarının altını çizen Koca, "Bir yandan hastanenin yapım çalışmaları devam ederken, diğer yandan kullanılacak cihazlar ve mefruşatın temini, hastanede yer alacak branşlar, Türk ve Arnavut personel sayılarıyla hastanenin işletim modeli üzerine teknik heyetlerimiz arasında bir dizi görüşmeler ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilmiştir." dedi.

Yeni hastaneyi 68 gün gibi kısa süre içerisinde tamamlayıp hizmete açtıklarını söyleyen Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Hastanede 6 ameliyathane, 20 yoğun bakım ve 130 servis yatağının yanı sıra, biyokimya, mikrobiyoloji, PCR laboratuvarı, MR, tomografi, XR cihazı, mobil röntgen cihazı, kolonoskopi, endoskopi, laboroskopi ve anjiyografi gibi en modern cihazlar bulunmaktadır. Türkiye’de ardı ardına açtığımız şehir hastaneleri pandemi döneminde önemli bir altyapı oluşturdu. Bu hastanelerimizden biri olan  Ankara  Şehir Hastanesinden gelen 5 profesörümüz ve hastane yöneticilerimiz, bir süredir burada hastanenin açılış süreciyle ilgili çalışmalarına devam etmektedir."

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde 56’sı Türk 331’i Arnavut olmak üzere 387 sağlık personelinin görevde bulunacağını sözlerine ekleyen Koca, "Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi ülkemizde 2002’den bu yana başarıyla uygulanan sağlık sisteminin Arnavutluk’a aktarılması için büyük bir görev üstlenecektir. 3 yıl boyunca birlikte işleteceğimiz hastanenin ortak işletim süresi tarafların karşılıklı rızasıyla her yıl uzatılabilecektir." açıklamasında bulundu. 

Arnavutluk’ta bulunan sağlık tesislerinin Balkanlar'a örnek teşkil edeceğini anlatan Koca, "Ülkemizde edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri hem tıbbi hem de yönetimsel alanda hastanemizde Arnavut kardeşlerimizin de katkılarıyla uygulamaya koyacağız. Hastanemizin açılışını Türkiye’nin teklifiyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 2021 Uluslararası Sağlık Çalışanları yılına denk gelmesi bizim için ayrı bir önem arz etmektedir." dedi. 

Hastanenin hastaların şifaya kavuşmaları konusunda kolaylık sağlayacağını söyleyen Koca, birçok ortak tarihi değere sahip iki ülke arasında var olan güçlü iş birliğini daha da ileri taşıması temennisinde bulundu. 

Arnavutluk'ta 522 deprem konutu inşa ediliyor!


Geri Dön