30 / 04 / 2024

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem evleri bu yıl tamamlanacak!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem evleri bu yıl tamamlanacak!

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, ülkede geçen yıl yaşanan deprem sonrasında 500 konut inşa etme taahhüdünü hayata geçiren Türkiye’ye teşekkür etti. Ahmetaj, Kurbin Belediyesi’ne bağlı Laç bölgesinde 500 konutun inşasının devam ettiği alanda incelemeler yaptı. 



Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, ülkede geçen yıl yaşanan deprem sonrasında 500 konut inşa etme taahhüdünühayata geçiren Türkiye’ye teşekkür etti. Ahmetaj, Kurbin Belediyesi’ne bağlı Laç bölgesinde 500 konutun inşasının devam ettiği alanda incelemeler yaptı. 

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj,’a Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara ve inşaat çalışmalarında bulunan Albayrak şirketi temsilcileri eşlik etti. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; yetkililerden bilgi alan Ahmetaj, bölge halkı için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Bir sene içinde vatandaşlara anahtarlarını teslim etmek üzere tekrar geleceğiz” dedi.

BİR YIL İÇİNDE BİTECEK

Bu kapsamda konutlar, kamuya açık alanlar, ticaret merkezi ve okul yapılacağı bilgisini paylaşan Ahmetaj, “Türk halkına, Türk hükümetine, şahsım ve Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olan (Türkiye Çevre ve) Şehircilik Bakanına tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki de verdiği sözü tuttuğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.  

Albayrak şirketi temsilcisi Servet Birgören ise dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta olmaktan gurur duyduklarına dikkat çekerek, “Depremin olumsuz etkilerini en iyi bilen ülke herhalde Türkiye’dir. İnşallah bir yıl içinde bu projeyi bitireceğiz. Bu benim ve Albayrak firmasının sözüdür” dedi. 

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!


Geri Dön