29 / 04 / 2024

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, 6 Ocak tarihinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle hizmete açılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılım göstereceği açılışa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Ogerta Manastirliu da katılım sağlayacak.

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Diğer bir taraftan Arnavutluk Başbakanı Rama, açılacak hastanenin dron görüntülerinin de bulunduğu videoyu, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

İnşaatı kısa sürede tamamlanan hastanenin şantiyesi 22 Ocak tarihinde kurulmuş, Rama yaptığı açıklamada burada toplamda 3 vardiyada bin 200 işçinin çalışacağını dile getirmişti.

Türkiye Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ve Arnavutluk'un  Ankara  Büyükelçisi Kastriot Robo arasında 2 Şubat 2021 tarihinde imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye, Arnavutluk'a Fier'de hayata geçirilen toplam 150 yataklı bir hastaneyi ve bu hastanede kullanılacak tıbbi ekipman, malzeme ve mobilyayı bağışlamak için taahhüt vermişti.

Yapılan anlaşmaya göre, bahsi geçen bağış, Arnavutluk sağlık sistemini güçlendirmek ve sağlık altyapısını desteklemek için Türkiye tarafından verilecekti. Bu bağlamda Türkiye, Fier Bölge Hastanesinin geçiş dönemi süresince Arnavutluk'a sağlık personeli atayacak ve Sağlık Bakanlığı aracılığıyla danışmanlık verecek.

 

Arnavutluk'ta 522 deprem konutu inşa ediliyor!


Geri Dön